Slovenija
8131 ogledov

Policisti prijeli Šiška, preprečili so mu to namero

Andrej Šiško Saša Despot
Šiška je policija prijela na Pohorju.

Pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju je potekala tradicionalna spominska slovesnost ob 77. obletnici zadnjega boja Pohorskega bataljona. Na prireditvi je bil slavnostni govornik minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, prisoten pa je bil tudi predsednik republike Borut Pahor.

"On je prišel na Osankarico z namenom, da ga tukaj primejo"

Do predsednika je nameraval priti predsednik stranke Gibanje za zedinjeno Slovenijo Andrej Šiško, a namero so mu preprečili policisti v civilu, ki so ga prijeli, je poročal Večer. Šiško je na Osankarico prišel z večjo skupino ljudi v uniformah, t.i. Štajersko vardo, ki je spremljala slovesnost.

"On je prišel na Osankarico z namenom, da ga tukaj primejo. Če že na vsak način želijo, da kazen prestane do konca, se temu ne bo izogibal in se je prišel predat. To je bil naš cilj in to smo dosegli," je povedala Šiškova tiskovna predstavnica Anica Bidar. 

Policisti so Šiška na podlagi odredbe sodišča privedli na prestajanje zaporne kazni. V upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so za potrdili, da je Šiško že začel prestajati kazen v mariborskem zaporu.

Andrej Šiško | Avtor: Policija Policija

Tiralica razpisana decembra

Mariborsko sodišče je Šiška zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve marca obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe. Tako Šiško kot njegova zagovornica Lucija Šikovec Ušaj sta bila takrat prepričana, da mu preostanka kazni ne bo treba odslužiti.

V začetku decembra pa je sodišče izdalo poziv, naj se zglasi v zaporu. Medtem ko na sodišču trdijo, da so mu sklep pravilno vročili, pa Šiško nasprotno meni, da je bil poziv vročen prepozno in napačno. Vseeno je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni, ki pa jo je mariborsko sodišče zavrglo, s čimer je sklep o tem, da mora v zapor, sredi meseca postal pravnomočen.

Slovenija Policija ne najde Šiška Andrej Šiško Pravnomočno Slovenija Šiško mora v zapor. Zaplet s pozivom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • bojan36 09:05 05.januar 2020.

    edina varianta da ga ne uzame noč

  • andrej084 00:18 05.januar 2020.

    Zakaj se vardisti ne oblečejo v partizanske uniforme, pa potem vidimo, ce jih bodo spravili v arest?

  • Avatar praufo
    praufo 19:03 04.januar 2020.

    predal se je kot jezus, ki so ga izdali podli židje ... in ravno tako so podli slovenčki, ki so izdali tega človeka ki je borec in domoljub in ni ničešar storil proti državi sloveniji ... človek je aktiviral svojo ...prikaži več skupino tako kot so vaške straže in tudi oni imajo probleme, vojska pa ne sme skrbeti za mejo ... pa kje mi živimo? migrant ima pravico da te ustreli v čelo, ti se mu pa ne smeš upirat ker to je prekršek ... prokleta država stokrat, naj crkne ta slovenistan

Sorodne novice