Slovenija
3760 ogledov

Pozor! Goljufije preko pošte!

Pošta Slovenije Saša Despot
Pošiljke pošiljal preko lažnega podjetja.

Ljubljanski policisti so prejšnji teden prijeli 28-letnega osumljenca, ki je septembra ogoljufal več kot 70 samostojnih podjetnikov, ko jim je preko lažnega podjetja po pošti poslal pisemske pošiljke z odkupnino in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 4737 evrov.

Preiskovalni sodnik je za 28-letnika odredil pripor.

Oddal več kot 350 paketov

Po ugotovitvah policistov policijske postaje Ljubljana Vič, je 28-letnik konec avgusta z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi v imenu lažno registrirane družbe Xelio Icc sklenil pogodbo z družbo, ki se ukvarja s poštnimi storitvami. Osumljeni je nato 4. septembra v poštno-logističnem centru v Ljubljani prek lažne družbe oddal 354 paketov. Ogoljufal je 79 samostojnih podjetnikov, ki so plačali odkupnino v višini 59,97 evra, medtem ko je bilo 275 pošiljk umaknjenih iz pošiljanja.

dokumenti denar miza evri bankovci Goljufija Slovenija Družbo sta oškodovala za več kot 12 milijonov evrov

"Strogo zaupno"

Kot so še navedli na Policijski upravi Ljubljana, je osumljenec naslovnike zavedel s pošiljko, ki je bila opremljena z rdečim napisom "strogo zaupno", in navedbo zaupanja vrednega organa, ki dejansko pošilja določene zahteve v zvezi z opravljanjem samostojne obrti. Prejemniki pisemskih pošiljk so bili samostojni podjetniki iz vse Slovenije.

Kot pošiljatelj paketa je bil naveden Davčni in pravni institut.EU z naslovom Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana, ki po ugotovitvah policistov tako kot omenjena družba Xelio Icc ne obstaja. V pošiljki so naslovniki prejeli "doživljenjski dostop" do spletnega mesta www.pogodba.org.

V hišni preiskavi na podlagi odredbe sodišča so policisti zasegli več elektronskih naprav in nosilcev podatkov, USB ključke, tablični računalnik in mobilni telefon. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za tovrstna dejanja so 28-letnik že obravnavali.

evro, evri, štetje, denar Slovenija Banke opozarjajo pred množično goljufijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 10:36 28.november 2018.

    OJOJ .........sedaj mu grozi dosmrtna ječa in odvzem premoženja . Prav mu je ,zakaj pa ne pokrade in prevara banke in državna podjetja .