Slovenija
13569 ogledov

Pozor, veter se vrača

Sneg
Arso izdal novo vremensko opozorilo.

Danes še oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo ob močnejših padavinah večinoma snežilo, sicer pa rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera povečini prehodno ponehale. V Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

"Jutri bo v severni in vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo ponovno krajevne padavine. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja se bo dvignila nad 1000 metrov nad morjem. Pihal bo zmeren, na severovzhodu zjutraj in dopoldne okrepljen jugozahodni veter," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Veter Kaj nas čaka? Slovenija Brane Gregorčič razlaga, zakaj tako burno vremensko dogajanje

Pri tem so izdali vremensko opozorilo, da bodo jutri zjutraj in dopoldne najmočn ejši sunki vetra na severovzhodu države dosegali hitrost okoli 70 kilometrov na uro, poleg tega bodo še poplavljanje nekatere reke v zahodni, osrednji in južni Sloveniji.

Najnižje jutranje temperature jutri bodo od -1 do 6, ob morju in na jugovzhodu 8, najvišje dnevne od 4 do 12 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno in deževno, pihal bo jugozahodni veter. Zvečer in v noči na soboto se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije večinoma spustila do nižin. V soboto zjutraj bodo padavine ponehale, čez dan se bo delno razjasnilo. "Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni," dodajajo na Arsu.

Posledice ujme na regionalnih in glavnih cestah Težave Slovenija Že od ponedeljka so odrezani od sveta

Od 5- do 10-dnevna napoved

Nad Alpami in srednjo Evropo bo nastalo območje visokega zračnega tlaka in predvidoma vztrajalo večji del prihodnjega tedna. Nad Alpami bodo pihali vetrovi severnih smeri, kaže vremenska slika za prihodnji teden.

"Od nedelje do petka kaže na delno jasno in suho vreme, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Razmeroma hladno bo," napoved sklenejo na Arsu.

Podrto drevje na cesti Izpoved Slovenija Ujeti med podrtim drevjem, veter ruval nova

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • stary1 10:20 14.december 2017.

    Slovenska vojska je opravila ogromno dela ob tej naravni katastrofi,,,živela ministrica Katićeva,,, ERJAVEC pa je res CAR

  • stary1 22:48 13.december 2017.

    slovenska vojska je opravila ogromno dela,,,živela Katićeva,,,ampak ERJAVEC pa je res Car

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 13:27 13.december 2017.

    ufff,samo da ne bo spet strehe razkrivalo,komaj se je rešilo že drugo grozi