Slovenija
352 ogledov

Predvsem za starejše in otroke velja navodilo: Pazite se!

Vročinski val
1/4
EPA
Držite se v senci! Začel se je najbolj vroč teden letošnjega poletja

Z današnjim dnem se je po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) pričel letošnji četrti vročinski val. Ta bo tudi najdaljši in najbolj vroč v tem poletju. Spremljale ga bodo visoke temperature, ki bodo pogosto presegale 35 stopinj Celzija. Agencija je tudi izdala opozorilo za veliko toplotno obremenitev predvsem sredi dneva in popoldne.

Današnji dan bo spremljalo sončno in vroče vreme, najvišje dnevne temperature pa bodo od 29 do 35 stopinj Celzija. Po napovedih Arsa bo najbolj vroče predvidoma v Beli Krajini. Od današnjega dne dalje pa se bo vročina še stopnjevala.

V torek, sredo in četrtek bo tako pretežno jasno in zelo vroče. V torek in sredo bodo temperature še višje od današnjih, in sicer do 37 ali 38 stopinj Celzija.

Vročina Vročinski val Svet Vročinski val: "Bližamo se svetovnemu rekordu" vročina Istra Svet Na Reki zaradi vročinskega vala umrlo šest ljudi Pes v bazenu Pomagajte mu Vizita za živali 4 nasveti, kako psu pomagati premagovati poletno vročino

Podobne vrednosti meteorologi pričakujejo tudi v četrtek in petek, verjetno še v soboto. V nedeljo ali šele v ponedeljek bo vročina začela popuščati. Do takrat velja tudi trenutno Arsovo opozorilo o toplotni obremenitvi. Ta bo še posebej velika sredi tedna in v drugi polovici tedna, ko bodo precej tople tudi noči.

Meteorologi sicer ne pričakujejo popoldanskih ploh in neviht. Po 7. avgustu pa je verjetnost za padavine pri nas nekoliko večja. Temperature naj bi po napovedih Arsa šle malce navzdol, a ne prav izrazito.

Zaradi visokih temperatur je Arso izdal tudi drugo oz. oranžno stopnjo vremenske ogroženosti.

Vročinski val bo sicer zajel tudi Balkan, območje Panonske nižine, Italijo, segal bo tudi proti severu nekje do Poljske. Slednja je izdala že rdečo stopnjo vremenske ogroženosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.