Slovenija
2177 ogledov

Velik preobrat na sojenju morilcu partnerke in njenih staršev iz Gerečje vasi

sojenje Gerečja vas
1/2
Jure Banfi, mariborinfo.com
Morilec, ki se je doslej zagovarjal z molkom, je na sodišču danes presenetil.

Lani decembra je Silvo Drevenšek v Gerečji vasi ubil nekdanjo partnerko in njene starše. Tekom sojenja se je zagovarjal z molkom. Danes, ko so na vrsti zaključne besede, pa je po prihodu na sodišče vendarle spregovoril. Kot poroča 24ur.com, je priznal dejanje in dejal: "Ubil sem tri nedolžne ljudi". Za svoje dejanje naj bi se pokesal. 

Pred sodiščem so se zbrali prijatelji, znanci in podporniki družine. S seboj so prinesli transparente, s katerimi so zahtevali dosmrtni zapor za Drevenška. Ob prihodu so Drevenška pospremili z vkliki "Dosmrtni zapor!" in "Fuj te bodi!", poroča mariborinfo.com.

Slovenske novice: Silvo Drevenšek, trojni umor, Gerečja vas Slovenija Rekel, da bo prinesel božična darila za otroka, potem jo je ubil

Drevenšku tožilstvo v obtožnici očita tri kazniva dejanja umora ter kaznivo dejanje zlorabe mladoletne osebe in surovega ravnanja. V obtožnici je zapisano, da je na zahrbten način in iz koristoljubja najprej umoril nekdanjo partnerko, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta. 

Z nekdanjo partnerko naj bi se dogovoril za predajo božičnih daril sinu. Partnerko je v hiši napadel in jo s kuhinjskim nožem večkrat zabodel. Po napadu je odšel v sosednjo hišo in z nožem napadel starša nekdanje partnerke. Tast je umrl na kraju dogodka, tašča pa še istega dne v bolnišnici. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Donna_Montalvo 15:35 02.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦