Slovenija
1756 ogledov

Pričakujte, da bo danes vaša pot daljša

Kolona je bila v smeri juga dolga od 30 do 35 kilometrov, potniki pa so morali v Žurnal24 main
Serija prometnih nesreč in neurja povzročajo težave v prometu.

Zaradi neurja je upočasnjen promet na štajerski avtocesti med Trojanami in Šentrupertom, nekaj minut pred tretjo uro poroča prometnoinformacijski portal, malce kasneje pa so opozorilo še razširili: Ponekod po Sloveniji je upočasnjen promet zaradi lokalnih neurij. Vozite previdno."

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med cestninsko postajo Log in Brezovico proti Ljubljani oviran promet. Prav tako zaradi prometne nesreče je oviran promet na na primorski avtocesti Fernetiči - Gabrk na razcepu Gabrk proti Ljubljani.

Na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in počivališčem Čatež je zaradi prometne nesreče oviran promet proti Obrežju.

Zastoj je na regionalni cesti Vrhnika - Brezovica.

Na primorski avtocesti je med priključkom Logatec in cestninsko postajo Log proti Ljubljani pred tem nastal daljši zastoj, zastoj je bil dolg med 5,5 in 6 kilometrov. Potovalni čas se je nekaj po 13. uri tako podaljšal za pol ure.  

Osebna vozila lahko izkoristijo možnost obvoza po regionalni cesti Logatec - Vrhnika - Brezovica, kjer pa je še vedno zastoj. 

Zastoj je nastal, ker na območju cestninske postaje Log potekajo dela zaradi preureditve. Dela bodo danes potekala na odseku Vrhnika - Brezovica, jutri od 9. ure pa bodo potekala na odseku Brezovica - Vrhnika. Promet bo potekal po enem voznem pasu. 

Oblaki Vreme Slovenija Padajo že rekordi. Kaj sledi?

Pod nadvozi ni parkirišč

Na jugozahodu države so že nastale prve močne nevihte z nalivi, možnostjo toče in sunki vetra. Agencija za okolje opozarja, da se bo velika nevihtna aktivnost popoldne razširila nad večji del Slovenije in se zvečer in ponoči predvidoma umirila. 

Ob tem na prometnoinformacijskem centru opozarjaj voznike, naj se ne zadržujejo pod nadvozi. 

Dež in promet Avto V tem letnem času predori pogosto postanejo nevarna parkirišča

Ne spreglejte, kje je še zaprto

Izvoz Postojna na primorski avtocesti proti Ljubljani bo zaprt predvidoma do 11. junija, uvoz Postojna proti Kopru pa do 12. junija. Obvoz je preko Razdrtega.

Predvidoma do 10. junija bodo zaradi pregledovanja konstrukcije viadukta Črni Kal izvajali dnevne zapore voznih pasov. Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. 

Priključek Vodice na gorenjski avtocesti iz Jesenic proti Ljubljani bo zaprt predvidoma do 11. junija. Obvoz je preko Brnika in Šmartnega.

Predor Karavanke je dobil oceno "zadovoljivo". | Avtor: Žurnal24 main Fotografija je iz arhiva. Žurnal24 main
V predoru Karavanke bo polovična zapora v noči na petek med 20. in 5. uro zjutraj zaradi del avstrijskega izvajalca. Nadaljujejo se dela na viaduktu Peračica proti Karavankam, občasno bo zaprt vozni pas.

Priključek Ajdovščina na vipavski hitri cesti iz smeri Nanosa proti Novi Gorici bo zaprt predvidoma do 12. junija. Obvoz je preko Vipave in Sela. Na H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Na odseku med Dragučovo in Lenartom na območju viadukta Močna, pokritega vkopa Močna in viadukta Zamarkova, vse do predvidoma 15. junija 2018 potekajo sanacijska dela na betonih.
Zapora v smeri proti Dragučovi bo od 5. junija do 15. junija 2018. V času popolne zapore bo promet na tem območju potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste.

slovenija 08.06.12, delo na cesti, delo, vzdrzevalna dela na cesti, cestarji, ce | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Zapore tudi na lokalnih cestah

V Ljubljani bo do 21. 6. zaprta Pot za Brdom od avtocestnega priključka Brdo do Poti Roberta Blinca. Možen bo dovoz do Hotela Mons le iz smeri obvoznice.

Cesta Dolenjske Toplice - Črmošnjice - Črnomelj bo v Črmošnjicah zaprta do 30. junija. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je po lokalnih cestah, za tovorna vozila nad 3,5 ton pa preko Novega mesta in Semiča.

Zaradi udora vozišča je zaprta regionalna cesta Podtabor - Naklo med Bistrico in avtocestnim priključkom Naklo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • franke 16:19 05.junij 2018.

    PONOČI BI MORALI DELATI.TUDI OZNAKE BARVATI.

  • brencl47 14:15 05.junij 2018.

    Kje je tistih nekaj 100 mladcev migrantov, ki se potikajo po Ljubljani! Za delo so sposobni -. mar ne?

  • brencl47 14:12 05.junij 2018.

    In zakaj ne delajo ponoči ...?