Slovenija
46392 ogledov

Pripravite strgala: Tako zelo v minus bo šlo

mraz zima avto led Profimedia
V nedeljo zvečer se bo postopoma povsod delno razjasnilo.

Vremenoslovci napovedujejo mrzlo ponedeljkovo jutro. Ponekod po nižinah bo ponoči lahko nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -5, ob morju okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo precej jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8 stopinj Celzija.

Jezersko, posneto 1. januarja 2023, zima Slovenija Takšno vreme lahko pričakujete med zimskimi počitnicami

V noči na torek bo v severni polovici Slovenije prehodno zapihal severni do severozahodni veter. V torek in sredo bo povečini sončno in čez dan nekoliko topleje.

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje od severovzhoda doteka v nižjih zračnih plasteh še razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo povsod zjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo ponehala. V ponedeljek bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Jutro bo dokaj mrzlo in ponekod po nižinah megleno.

Komentarjev 2
  • radovednica 08:20 30.januar 2023.

    Pa kaj se spet razburjate razvajeni močvirniki ljubljanski in drugi, kje skoraj lahko sadite solato? Kaj pa je - 10 stopinj. Kaj pa tam, kjer je, pa ne v hribih, pol metra snega in - 15 do - 20 stopinj? ...prikaži več Razvajenci! Premnogokrat smo stopicali in čakali tako opevani javni prevoz samo za del poti do službe, tudi pri - 30 stopinjah. Ja babe ljubljanske, "štikle" so, če so, za poleti!

  • miha.z 08:09 30.januar 2023.

    Ja res kriza, baje je zima ne poletje.