Slovenija
9586 ogledov

Nove občine, kjer so odkrili okužbo

Koronavirus Profimedia
V Občini Sevnica so v petek potrdili prva dva primera okužbe z novim koronavirusom.

Oba okužena sta v samoizolaciji, direktorica Zdravstvenega doma Sevnica Vladimira Tomšič pa je občane pozvala, naj se držijo navodil, predpisanih za obvladovanje okužbe z virusom sars-cov-2.

Tomšičeva je danes za STA povedala, da okužena nista zdravstvena delavca. Obravnavali so ju skladno s protokolom. Dobila sta vsa navodila, nad njima pa poteka epidemiološki nadzor oz. jima je omogočena zdravstvena oskrba.

Vsem, ki so bili v stiku z okuženima, so v sevniškem zdravstvenem domu priporočili osamitev.

Ker je stanje v občini resno in se na Sevniškem okužbi z novim koronavirusom ne bodo mogli izogniti, je zdravstveni dom skupaj z občino in tamkajšnjim štabom civilne zaščite pripravil informativni letak, ki ga bodo te dni prejela vsak gospodinjstva v Občini Sevnica.

Tomšičeva je še dodala, da med osebjem zdravstvenega doma ni okuženih.

Prvi primer tudi v Hrastniku

V Občini Hrastnik so potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom, so danes sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite. Občane so zato znova pozvali, naj spoštujejo pravila, ostanejo doma in se odpravijo le po nujnih opravkih.

Civilna zaščita Občine Hrastnik je v stalni pripravljenosti, zagotavljajo vse potrebno za sistem oskrbovanja vseh, ki potrebujejo ali bodo potrebovali njihovo pomoč. "Pomembno je, da si pomagamo brez stikov, da ostanemo ljudje, ohranjamo optimizem in najdemo tudi vzpodbudne besede za vse, ki jih potrebujejo," so sporočili.

Navedli so tudi, da štab civilne zaščite Občine Hrastnik skupaj z občino, javnimi zavodi, podjetji in društvi oskrbuje najnujnejše potrebe z zaščitno opremo, ima v pripravljenosti sistem nujnega varstva otrok za izpostavljene poklice, koordinira potrebe vseh, ki potrebujejo pomoč, ter koordinira prostovoljce v Hrastniku.

Hrastniška civilna zaščita pripravlja tudi namestitvene kapacitete za morebitno karanteno delavcev v zdravstvu, policiji in civilni zaščiti, skrbi za dosledno izvajanje vseh navodil države, informira občane ter opravlja številne druge naloge, ki vsakodnevno ostanejo neopažene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice