Slovenija
5507 ogledov

"Referendum o Natu ne bo točka, na kateri bi lomili koalicijo"

Luka Mesec Levica Violeta Tomić Anže Petkovšek
V Levici si zelo prizadevajo za začetek koalicijskih pogajanj

V Levici, ki jo vodi Luka Mesec, še niso prejeli vabila na pogajanja s peterico sredinskih strank pod okriljem Marjana Šarca, kljub temu pa že poudarjajo, da pri določenih predvolilnih zavezah, kot je referendum glede izstopa Slovenije iz Nata, ne bodo vztrajali za vsako ceno.

Matej Tonin in Borut Pahor Slovenija Politiki bodo začeli teči drugi krog ...

"Gre za spin sredine"

Luka Mesec je tako še na dan volitev, na katerih je Levica prejela 9,33 odstotka podpore, potrdil, da se bo stranka zavzemala za referendum glede izstopa Slovenije iz Nata in preusmeritev 1,2 milijarde evrov z nabave orožja v znanost, kulturo in raziskovanje. "Problem Nata je spin sredine, da bi pokazala, kako nemogoč partner je Levica," je v petkovih odmevih dejal Mesec in dodal: "Če se uskladimo pri drugih ključnih zadevah, kot so plače, pokojnine, zdravstvo, okolje in tako naprej, potem obljubim, da točka referenduma o izstopu iz Nata ne bi bila točka, na kateri bi to koalicijo lomili."

Obljubo so danes ponovili še na twitterju.

Sestanek predsednikov najprej brez Levice

Predsedniki in predsednica petih strank Marjan Šarec, Dejan Židan, Miro Cerar, Alenka Bratušek in Karl Erjavec se bodo ponovno sestali jutri opoldne, ko se bodo tudi dogovorili, kako se bodo pogajali z Levico, ki jo v koalicijskih pogajanjih potrebujejo po tem, ko je od njih prejšnji teden izstopila NSi. Šarec naj bi se o pogajanjih z Levico najprej želel pogovoriti s predsedniki ostalih sredinskih strank. V Levici vabilo tako pričakujejo po torku.

Zmago Jelinčič, Matej T. Vatovec, Marjan Šarec, Janez Janša, Dejan Židan in Matej Tonin Slovenija Namesto NSi zdaj v igri Levica

Levica zahteva, da v pogajanja vstopi kot enakopravni partner, oziroma, da se z njo pogajajo, kot so se z NSi. Ta je v koalicijsko pogodbo že uspela vnesti svoja stališča, ki pa so za Levico nesprejemljiva. Gre predvsem za zdravstveno in davčno politiko. Projektnega sodelovanja z vlado v Levici sicer ne izključujejo, vendar le v primeru, da dogovor o koaliciji ne bo uspel. 

 

Komentarjev 38
  • Mia_McVicars 17:13 24.julij 2018.

    Z lahkoto opravljam vsako uro 192 € do 258 € samo z enostavnim delom od doma. Prejšnji mesec sem opravil 32847 EUR iz te službe. Neverjetno in preprosto delo in reden prihodek od tega je neverjetno. Predlagam vam, da se ...prikaži več zdaj pridružite tej nalogi kot delno in zaslužite več kot polni delovnii čass, tako da sledite tej povezavi. ..... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com

  • albert48 07:03 24.julij 2018.

    veliko očetov kilav otrok beri vlada

  • matermila 22:34 23.julij 2018.

    Mogoče je celo dobro da ti veleumi(ki so že vsi po vrsti enkrat odstopili)sestavijo vlado in bojo pocrkali kot fsrani golobi.V letu dni bo vse hudič vzel.Že zdaj so glavni akterji skregani med sabo,kot otroci v peskovniku.Upam da bo po ...prikaži več padcu te ignorantske vlade Slovence srečala pamet.Resnično upam.