Slovenija
2903 ogledov

Levica je pripravljena prevzeti tudi to vlogo

Luka Mesec Levica Violeta Tomić Anže Petkovšek
Levica pričakuje, da se bodo pogajali pod enakimi pogoji kot NSi. Ne izključujejo niti drugačnega sodelovanja.

"Izkazalo se je, da se je NSi ves čas pogajal s figo v žepu," je na tiskovni konferenci dejal Luka Mesec, predsednik stranke Levica. "Glede na to pričakujemo, da se bo koalicija petih strank prvič resno začela pogovarjati z Levico." Na dosedanjih srečanjih namreč po njegovih besedah še niso imeli programskih pogovorov. 

Levica pričakuje pogovore pod enakimi pogoji, kot jih je bila deležna NSi. So se pa pripravljeni pogovarjati tudi o projektnem partnerstvu po zgledu Portugalske. 

Janez Janša, Dejan Židan in Matej Tonin na sestaneku predsednikov strank Izstop NSi Slovenija Levosredinske stranke izstop NSi iz pogajanj obžalujejo, v Levici ga pozdravljajo

Pričakujejo drugačno koalicijsko pogodbo

Mesec pričakuje, da bo plod pogovorov, ki naj bi se jim obetali s peterico strank, drugačna koalicijska pogodba in ne zgolj kozmetični popravki sedanje. Trenutni osnutek, v oblikovanje katerega je bila vključena tudi NSi, po njegovem mnenju vključuje številne škodljive politike. Izpostavil je spremembe na področju davkov, privatizacijo zdravstva in 100-odstotno financiranje zasebnih šol. 

Ob tem je treba poudariti, da Levica uradnega vabila Marjana Šarca na pogajanja še nima. "Iz medijev smo razbrali, da lahko uradno vabilo pričakujemo v ponedeljek," je povedal Mesec. Seveda pa je v rokah organov stranke, da se odločijo, kako bo stranka postopala v pogajanjih. 

Zmago Jelinčič, Matej T. Vatovec, Marjan Šarec, Janez Janša, Dejan Židan in Matej Tonin Slovenija Namesto NSi zdaj v igri Levica

Napoveduje, da se bodo ravnali po predvolilnem programu. Med temami, ki so za Levico pomembne, so zvišanje minimalne plače, dvig najnižjih pokojnin, drugačna politika do okolja, drugačna zunanja politika, krepitev zdravstva, ki mora v svojem temelju ostati javno, krepitev raziskovanja, znanosti in kulture. "To so naša programska izhodišča. Želimo, da so v čim večji meri vključena v koalicijsko pogodbo." 

Izvršni odbor stranke se danes pogovarja o tem, kako se odzvati na vabilo in pripravlja izhodišča za pogovore.

 

Komentarjev 75
  • Avatar praufo
    praufo 12:46 22.julij 2018.

    sem pa prišel na idejo, kdo bi bil lahko naš zunanji minister ... hja to je tovariš kordeš, ne vem kako je modelu že ime, ampak treba ga je lepo oblečt, obvezna je črna baretka z rdečo zvezdo in obvezna ...prikaži več je majca (t-shirt) na kateri je obvezno napis "danes slovenija - jutri venezuela" ... pa naj še kdo pripomni, če to ne bi blo carsko

  • matermila 18:15 21.julij 2018.

    Cerar-ustavni pravnik,ki ne pozna zakonov,Židan-minister,ki ni zmogel zaščititi terana in k.klobase,Mesec-ki mu je izvoz trn v peti,Karli-ni vredno izgubljati besed,Šarec-največji njegov uspeh upodobitev pijanega Serpentinška,Bratušek-vi nid tajm samokandidatka.Ni kaj,vlada,ki si jo lahko samo želimo.(če sem kak veleum pozabil omeniti,se iskreno ...prikaži več opravičujem)Vsi odločno proti orbanizaciji Slovenije-vsi za mmadžarski denar za drugi tir.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:31 21.julij 2018.

    Levica je edina normalna stranka v tej smrdljivi državi! Zaradi levice bo Šiptar janša še dooooolgo rilec kuhal!

Sorodne novice