Slovenija
36 ogledov

"Revije bodo izšle v četrtek"

Matej Raščan Saša Despot
Direktor družbe Delo Revije Matej Raščan je zagotovil, da bodo vse revije družbe izšle v četrtek. Zaradi finančnih težav namreč niso izšle revije Anja, Naša žena in Smrklja.

Revija Anja bi morala iziti že v petek, a je na prodajnih policah ni bilo. Podobno se je zgodilo z Našo ženo in Smrkljo.

Direktor Matej Raščan danes vodi dogovore z vsemi akterji in kot zagotavlja, bodo vse revije izšle v četrtek, 4. avgusta 2011. Poleg že prej omenjenih revij bo z dvodnevno zamudo izšla tudi revija Jana, z enodnevno zamudo pa revije Lady, Stop in Kih.

Predsednica sveta delavcev Jelka Sežun je za STA povedala, da je na današnjem sestanku Raščan pojasnil, da vloge za začetek prisilne poravnave še ni vložil, ker čaka še cenilce. Dodala je še, da Raščan ne samo, da ne plačuje prispevkov za delavce, ampak pol leta že ne plačuje niti akontacije dohodnine. Družba naj bi zaposlenim po njenih besedah odvajala tudi denar za parkirišče, ki pa ga ne nakazuje lastniku parkirišča.

Lady in Jana na dražbo

NKBM je zaradi neporavnanih terjatev za 11. avgust objavila javno dražbo za prodajo zastavljenih znamk v lasti Dela Revij. V paketu so med drugim znamke Lady, Avto Magazin, Jana, Naša žena, Obrazi, Modna Jana, Eva in druge.

Od konca junija ima družba Delo Revije blokirane vse bančne račune. V težave je zašla, ko je direktor in lastnik družbe Matej Raščan po končanem prevzemu nanjo prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil. Zaradi omenjenih posojil morajo Delo Revije ves denarni tok namenjati za plačilo obresti.

Komentarjev 1
  • freansa 21:12 01.avgust 2011.

    Od vseh teh revij bi bilo škoda le, če bi nehal izhajati Stop, ki je veliko boljši (poglobljen) tedenski TV-vodnik od Vikenda in Pilota.