Slovenija
10414 ogledov

RTV z boljšo izterjavo RTV-prispevka

generalni direktor RTV, Igor Kadunc
1/2
Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Prihodkov 600 tisoč evrov več, kot so jih pričakovali.

Direktor RTV Slovenija Igor Kandunc se je pred kratkim pohvalil, da je imel javni zavod za letos "za 572.000 evrov boljšo izterjavo rtv-prispevka".

Zanimalo nas je, ali je RTV zaposlil izterjevalce oziroma ali zdaj hitreje vlagajo izvršbe.

"Izjava generalnega direktorja RTV Slovenija se nanaša na pozitivni odmik od plana za obdobje I-IX. 2017 in ne na časovno primerjavo realizirane izterjave," so nam pojasnili na RTV Slovenija.

Televizija in daljinec Odjava RTV prispevka Slovenija Odjava RTV prispevka: globa zaradi laganja v treh letih ni doletela nikogar

Izterjali pa so letos v prvih devetih mesecih 169 tisoč evrov več kot lani, "kar je lahko znak višje plačilne discipline, predvsem pa plačilne sposobnosti". Tako kot prej iztejavo predlagajo za prispevke za preteklo koledarsko leto.

Lani je RTV Slovenija prejela nekaj manj kot 93 milijonov evrov RTV-prispevka.

"RTV Slovenija redno izvaja postopke izterjave v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili po Zakonu o davčnem postopku, in sicer izterjuje neplačane prispevke za preteklo koledarsko leto. Poslovni postopki so utečeni in potekajo po vnaprej določenem časovnem načrtu tako kot vsako leto," pojasnjujejo.

Osvežujejo vsak mesec, položnica pa po štirih letih

"Bazo odjemalcev električne energije (spremembe na obstoječih odjemnih mestih in nova odjemna mesta) dobivamo mesečno in jo tudi vsak mesec uvozimo v našo podatkovno bazo in izvedemo primerjavo podatkov," pravijo. Znanec je sicer pred kratkim prvič dobil položnico za RTV-prispevek, čeprav imajo ločeno odjemno mesto elektrike v hiši že več kot štiri leta.

nataÅ¡a pirc musar boÅ¡tjan tacol t Slovenija RTV Slovenija bo Nataši Pirc Musar izplačala 70 tisoč evrov odškodnine

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 32
  • karel42 14:50 17.november 2017.

    Slabši so kot je bil HITLER

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 21:13 16.november 2017.

    Zakaj moram plačevati nekaj česa ne potrebujem?? To se lahko zgodi samo v Slovenij v kateri je obvezna naročnina zgolj za nacionalko!! Ne morem razumeti zakaj se vsaj ne moremo odločiti kateremu ponudniku bomo plačali!? Slovenija je še vedno "rdeča ...prikaži večča diktatura" v kateri odslužene politike zaposlijo na nacionalki katro pa moramo plačati vsi!!

  • Vesna Dolšak 20:36 16.november 2017.

    Treba bo nekaj konkretnega ukrepat, samo jeza preko spleta je malo premalo.

Sorodne novice