Slovenija
6114 ogledov

Sandi Zajc izključen iz operative, gasilci čakajo odgovor banke

Nesreča po poplavah-mengeš PGD Mengeš Posredovanje pripadnikov PGD Mengeš po poplavah.
Zgodba mengeškega gasilca, v avgustu ljubljenca slovenskih src, dobiva nove dimenzije.

Gasilec iz vrst PGD Mengeš Sandi Zajc je bil začasno izključen iz operative, ker 5. novembra na intervenciji ni upošteval ukaza poveljnika. "Gre za unikum v Sloveniji. To se še ni zgodilo, zato bomo za mnenje, kakšno stopnjo sankcije si zasluži zaprosili tudi Gasilsko zvezo Slovenije. Do takrat pa je Zajc začasno izključen iz operative," je za 24ur povedal poveljnik PGD Mengeš Gregor Tomažin.

"Poveljujoči na intervenciji mu je ukazal, naj zapusti vozilo, ki je odpeljalo na intervencijo, gasilec pa tega ni upošteval. Iz tega je sledila nezaupnica oz. kršitev povelja," je za 24ur zvečer razkril namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič

Dodal je, da se je z ukrepom zoper Zajca strinjalo vseh 35 prisotnih na sestanku operativnega osebja. Pod vprašajem je tako Zajčeva prihodnost v gasilskem kolektivu. Članstvo v društvu mu lahko prekličejo le na občnem zboru organizacije.

Pestro dogajanje na sejah

Seje upravnega odbora PGD Mengeš so v zadnjem obdobju zelo razgibane. Pred tednom dni sta Zajc in njegova nekdanja partnerka na zasedanje prišla vsak s svojim odvetnikom. Nastal je namreč spor o tem, kdo bo dobil denar, ki so ga z množičnimi donacijami zbrali prebivalci Slovenije, potem ko je deroča voda uničila domovanje Zajčeve družine, medtem ko je on sodeloval na intervencijah med avgustovskimi poplavami. Zaslovel je zaradi fotografije, posnete med reševanjem otrok iz mengeškega vrtca.

Sandi Zajc | Avtor: PGD Mengeš Sandi Zajc med reševanjem iz vrtca. PGD Mengeš

V uničenem stanovanju Zajc očitno ne živi več, zaradi razvpitosti primera pa se je pretekli vikend na družbenem omrežju oglasil tudi obrambni minister in gasilec Marjan Šarec.

O donacijah za Zajca je tekla beseda tudi na zadnjem sestanku UO PGD Mengeš. Banko, kamor se je stekal denar, so namreč zaprosili, naj preveri namene nakazil na društvo, kjer ti niso vidni. "Kjer bo jasno razvidno, da je namen Sandi Zajc, nimamo kaj skrivati, vsa ta sredstva bo tudi dobil," je za 24ur še povedal Jagrič.

Pred tednom dni so pri PGD Mengeš sklenili, da bodo Zajcu in bivši partnerki dali dva tedna časa, da se dogovorita glede delitve donacij. V kolikor do dogovora ne bo prišlo, bodo sredstva nakazali skladno z mnenjem njihovega odvetnika, so v nedeljo zapisali mengeški gasilci.

Več kot četrt milijona

Skupen znesek donacij naj bi znašal skoraj 270.000 evrov, je pred časom dejal Zajc. Njegov odvetnik Cene Grčar je mnenja, da bi moral Zajc dobiti vse, kar mu je bilo namenjeno.

"Če prav razumem akcijo, je bila narejena zelo na hitro in ad hoc, verjetno brez nekih postopkov in odločb. Ljudje so za konkretno osebo darovali na račun društva, kar so tudi jasno napisali. Društvo mora torej ta sredstva nakazati konkretni osebi, saj je bilo tukaj zgolj v vlogi posrednika," je za 24ur dejal Grčar.

Pred časom je v javnosti zaokrožila anonimka, v kateri je bil Zajc obtožen, da je po poplavah zapustil družino in da uničenega stanovanja v hiši staršev svoje partnerke ni nameraval obnoviti. Zajc je navedbe v anonimki zanikal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Željko 13:11 17.november 2023.

    Bravo Sandi res si pokazal da denar uniči človeka, žal si poleg tega uničil tudi dobršen del ugleda nam gasilcem. Butelj

  • Naklonsky 23:12 14.november 2023.

    In tudi zato je neumno, da kdo kadarkoli in komurkoli daruje ali sodeluje pri donacijah! Nikoli več!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:04 14.november 2023.

    Šele danes so na dan prišli malo bolj konkretni podatki. Menda se je zbralo preko pol milijona evrov in ne le 270 tisoč kot je bilo govora na začetku!? 270 tisoč menda sploh ni spornih, ker je denar bil darovan ...prikaži več poimensko na gasilca Sandija Zajca. Problematična naj bi bila razlika ostalih zbranih sredstev, ker nekje naj bi bil namen za družino Sandija Zajca, nekje pa namen sploh ni bil jasno izražen!? Če so vsi pametni se bodo dogovorili, da se problematični del deli na pol, če pa ne, pa...