Slovenija
14806 ogledov

Gasilec Sandi še brez denarja, na sejo oba s partnerko prišla z odvetnikom

Sandi Zajc PGD Mengeš Sandi Zajc med reševanjem iz vrtca.
Okrog donacij za gasilca Sandija Zajca iz Mengša se je začelo zapletati. Odziv PGD Mengeš in ministra Marjana Šarca.

Donacije za gasilca Sandija Zajca, ki je avgusta iz poplavljenega vrtca v Mengšu reševal otroke, še niso prišle na njegov račun. To je s svojim zapisom na družbenem omrežju potrdilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Mengeš, na čigar transakcijski račun se je stekal denar.

"Izplačilo sredstev, doniranih družini Sandija Zajca, bi bilo izvedeno po seji UO in NO PGD Mengeš, ki je bila dne 7.11.2023, skladno z mnenjem našega odvetnika. Na tej seji sta bila prisotna Sandi Zajc z odvetnikom ter Sandijeva partnerka s svojo odvetnico. Na predlog odvetnice in s strinjanjem Sandija Zajca ter njegovega odvetnika, smo skladno s sklepom, zamaknili izplačilo sredstev za 14 dni," so v soboto pozno zvečer zapisali pri PGD Mengeš.

Dodali so, da naj bi se v obdobju dveh tednov obe strani, odvetnik Sandija Zajca in odvetnica Sandijeve partnerke, skušali dogovoriti glede delitve donirnaih sredstev.

"V kolikor do dogovora ne pride, bodo sredstva nakazana skladno z mnenjem našega odvetnika," so še zapisali pri PGD Mengeš in dodali, da bo v prihodnjih dneh na to temo sledila izčrpna izjava ali novinarska konferenca.

Anonimno pismo razburkalo vode

Pred časom je v javnosti zaokrožila anonimka, v kateri je bil Sandi Zajc obtožen, da je po poplavah zapustil družino in da uničenega stanovanja v hiši staršev svoje partnerke ni nameraval obnoviti. 

V anonimki je bilo zapisano še, da je Zajc z donacijami prejel okrog 270.000 evrov in da naj bi zahteval tudi denar, ki ni bil nakazan neposredno na njegovo ime, poroča 24ur.

Šarec se je opravičil

Minister za obrambo Marjan Šarec in novogoriški župan Samo Turel | Avtor: A. Š. A. Š.

Na zapis PGD Mengeš se je s sporočilom na družbenem omrežju odzval minister za obrambo Marjan Šarec (zgoraj, desno). "Je pa razvidno iz tega, da društvo nikoli ni imelo namena zadrževati sredstev, kar je pozitivno. Zato se tudi opravičujem, da sem zaradi herojskega slovesa takoj verjel posamezniku, ki ga osebno niti ne poznam. Ne spremeni pa to dejstva, da so objavili transakcijski račun in zbirali sredstva zanj. In tukaj ne bi smelo iti za eno ali drugo plat medalje, temveč točno za tisto, kar je javno objavljeno," je zapisal Šarec.

"Ne glede na vse to pa se mi zdi prav povedati, da bi bila to popolnoma interna zgodba, ki me ne kot ministra, niti kot člana gasilske organizacije ne bi zanimala, če seveda ne bi šlo za sredstva, ki so jih darovali ljudje iz cele Slovenije," je nadaljeval Šarec. "Je pa to nauk za naprej, da naj prostovoljna gasilska društva zbirajo donacije izključno za delovanje operative in društva, ne pa za posameznike. Že star pregovor pravi, da se pri denarju vse konča," je še zapisal obrambni minister.

Spor glede denarja?

Glede na zapisano v komentarjih na zapis PGD Mengeš, sta se poti Sandija Zajca in omenjene partnerke očitno razšli. Pri tem je najbrž prišlo do nesoglasij glede delitve doniranega denarja.

Vsekakor bo več podrobnosti znanih po napovedani novinarski konferenci oziroma izjavi PGD Mengeš. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • rd2dmk2 10:31 13.november 2023.

    če bi bil jest ta gasilec, sedaj ko je zbran ta denar, grem gradit nov dom nekam na VARNO, kjer ne bo poplave glih ob vsakim nalivu. drugič , dejansko kako naj gasilec obnavlja nepremičnino ki ni njegova. tretjič. starši ...prikaži več partnerke lahko za SVOJO nepremičnino dobijo od države tako kot vsi drugi državljani. torej dejansko sedaj dobijo dvakrat. in četrtič če je gasilec izrazil željo partneki in tašči da želi živet stran od tašče in na varnem brez poplav in ga sedaj podijo, potem res smo ubog narod.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:46 13.november 2023.

    Slučajno so njega izbrali za na sliko,zdaj ga pa kujete v heroja,to ima nekdo pregnan prste vmes.narod so pa itak nategnil ko opice.Kje je pa denar od fuzbala 3,5 milijona,pa avdič ,pa glasbeniki,je kar naenkrat vse tiho,banda pokvarjena

  • Plavi-mil 08:32 13.november 2023.

    Itak , se ja bivša pricufuknila poleg, ko zavohala denar, je takoj stegnila parklje.

Sorodne novice