Slovenija
8623 ogledov

Šarec se je odločil, ali gre na volitve

Marjan Šarec Saša Despot
Marjan Šarec je sprejel odločitev o tem, ali bo kandidiral na junijskih parlamentarnih volitvah.

Po tem, ko je na predsedniških volitvah prišel v drugi krog, se bo Marjan Šarec poskusil tudi na parlamentarnih volitvah, je povedal za Slovenske novice. Na volitvah bo nastopil s svojo stranko Listo Marjana Šarca. 

O tem, da je bila kandidatura za predsednika republike uvertura v parlamentarne volitve, se je ugibalo že pred predsedniškimi volitvami. Takrat je za zurnal24.si Šarec dejal, da je to odvisno od ljudi. "Ko grem v neko tekmo, grem zato, da bom dal gol. V slovenski politiki bi vsi radi preigravali, goli pa nikogar ne zanimajo. Mene pa ne zanima lep nogomet, pač pa število golov in učinkovitost." 

Marjan Šarec Slovenija Marjan Šarec: "Psi, ki so mešani, so bolj odporni, kot tisti z rodovnikom!"

"Če bodo ljudje želeli, bom kandidiral na parlamentarnih volitvah prihodnje leto! K temu me sicer nagovarjajo že pet let," pa je dejal po razglasitvi rezultatov v drugem krogu predsedniških volitev. 

volitve 2017 Parlamentarne volitve Slovenija "Marjan Šarec je replika Mira Cerarja, vendar nevarnejša in bolj učinkovita"

Analitik Boštjan M. Turk je za zurnal24.si ocenil, da so možnosti Marjana Šarca na parlamentarnih volitvah velike. Andraž Zorko iz agencije Valicon ocenjuje njegov potencial na 200.000 glasov. 

volitve 2017 "Prigovarjajo me!" Slovenija Marjan Šarec: "Če bodo ljudje želeli, bom šel na parlamentarne volitve prihodnje leto!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Jagijagi1 07:16 07.december 2017.

    Mladi Kućan

  • mph 18:16 06.december 2017.

    Za predsednika sem mu dal glas, vodit krdelo volk... pardon, voditi skupino uglednih politikov, pa čisto neka drugega. Če bi hotel kaj pozitivnega naredit, bi moral dobit verjetno kar večino. Pa je potem še problem, kjer pa bo našel okoli ...prikaži več toliko poštnjakov in kompetentnih. Ampak ta problem imajo itak vsi.

  • Avatar čavez
    čavez 15:04 06.december 2017.

    Me zanima koliko socialcev je v njegovi občini in ali bo on še ena beda več v parlamentu.