Slovenija
25 ogledov

Še en skrivnosten zakon

Janez Šušteršič in Jani Toroš Nino Verdnik
Državni holding. Vlada bo zakon danes potrdila, ga poslala v DZ in besedilo končno razkrila javnosti.

Zakon. Na finančnem ministrstvu (MF) niti včeraj po zadnjem koalicijskem usklajevanju še niso razkrili vsebine predloga zakona o Slovenskem državnem holdingu, v katerem bo zbrano vse državno premoženje.

Desus je sicer na včerajšnjem sestanku po besedah Janija Kavtičnika dosegel, da bo Kad v holdingu posloval ločeno in da bo njegovo premoženje namenjeno pokojninski blagajni. Dodal je, da se bo tudi deset odstotkov od prodaj državnega premoženja stekalo v Kad.

Za zagrnjenimi zavesami

Čeprav zakon prinaša povsem nov način upravljanja okoli osem milijard evrov vrednega državnega premoženja, ni bil v javni razpravi, a na MF v tem ne vidijo nič spornega.

Je pa nad bliskovito in skrivnostno proceduro kritična strokovna in sindikalna javnost. “To je način dela te vlade. Rešitve nastajajo v zelo ozkih krogih v kabinetih za zagrnjenimi zavesami, kar še stopnjuje nezaupanje,” meni glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Dodal je, da se to pozna pri kakovosti na hitro sprejete zakonodaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.