Slovenija
345 ogledov

Še ta teden podpis pogodbe z Magno

Magna ADRIAN BRADSHAW/EPA
Odpadle so vse ovire za uresničitev projekta Magna.

V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja za projekt Magna ni bilo pritožb. S tem se je odprla pot za izdajo gradbenega dovoljenja, kar naj bi se zgodilo do začetka oktobra. Vlada pa bo še ta teden z Magno podpisala pogodbi za izvedbo tega projekta, je danes povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Po njegovih besedah bo vlada ta teden z družbo Magna Steyr, ki v Hočah v prvi fazi načrtuje gradnjo lakirnice za okoli 400 zaposlenih, podpisala pogodbo, v skladu s katero ji bo dodelila 18,61 milijona evrov finančne spodbude. Ob tem pa bo podpisala tudi pogodbo, s katero se bo Magna zavezala k izpolnitvi vseh zavez, je Počivalšek po povedal v izjavi za javnost na 50. mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti.

"Vesel sem, da so včeraj odpadle vse ovire za veliko investicijo Magne, ki bo odprla številna nova delovna mesta," je ob tem izpostavil premier Miro Cerar. Po njegovem bo prinesla dobre poslovne modele in razvoj nekemu območju, ki je bilo v zadnjih letih v težkih razmerah.

Ker ni bilo podanih pritožb, je okoljevarstveno soglasje agencije za okolje postalo pravnomočno, kar je bil pogoj za izdajo gradbenega dovoljenja. To naj bi bilo izdano do začetka oktobra, ko bo investitor začel dela, povezana s projektom. 

Soršak: To je pomembno za celotno regijo

"Ni pomembno samo za občino, pomembno je za Maribor, okoliške občine, za celotno regijo," je dejal župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. Dodal je, da zdaj odpravljajo še nekaj manjših problemov, sicer pa pričakuje čimprejšnjo pridobitev gradbenega dovoljenja in začetek naložbe.

"Če ne drugega, ko en velik gradbinec dela samo na tem projektu, ostane več dela tudi za druge. V prihodnosti pa verjamem, da bodo vsi podizvajalci, dobavitelji začeli z investicijami v naši industrijski coni, na Teznem, v Rušah, Slovenski Bistrici, torej v vseh okoliških in da naredimo korak naprej, da se dvignejo plače, da nezaposlenost pade, da se nam dvigne življenjski standard," je dejal Soršak.

Ob tem je posebej izpostavil trud in delo občinske uprave Občine Hoče-Slivnica. "Izkazalo se je, da se lahko z malo ekipo, če dajo vsi več od sebe, tudi doseže tak cilj, ki ga še po moje v času samostojne Slovenije ni bilo doseženega," je poudaril Soršak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice