Slovenija
13669 ogledov

To bi lahko zapečatilo usodo dveh Janševih ministrov

Aleš Hojs Saša Despot
"Kot je tvitnil, je bil seznanjen z zadevami, ki se dogajajo ministru za okolje Vizjaku, pa ni reagiral. Nenazadnje, tudi če bo interpelacija gospoda Vizjaka ... Če je to res, je odgovor, kako bom glasoval, jasen."

Nekateri poslanci stranke DeSUS od izhoda iz koalicije pri večini predlogov še vedno podpirajo vlado, s čimer se vodstvo stranke ne strinja. Kot smo že pisali, jim grozijo z "najbolj rigoroznimi ukrepi"

A kot je danes povedal Branko Simonovič, se stališča predsednika DeSUS ne skladajo s sklepi stranke in njenim programom. Zato bodo podprli vladni zakon o dolgotrajni oskrbi, ki je "v vseh teh letih ena od osnovnih točk programa stranke". Priznal je sicer, da ima zakon nekatere pomanjkljivosti, a kot je poudaril, gre šele za prvo branje. 

Zakon o dolgotrajni oskrbi bodo podprli

Zakon bo po njegovi oceni pripomogel k reševanju finančne stiske številnih upokojencev. Uporabniki institucionalne oskrbe se ne delijo na leve in desne, je spomnil. 

Tudi na glasovanju o državnih proračunih bodo vlado očitno podprli, saj so, tako Simonovič, ti vezani tudi na zakone, ki so jih sami podprli. 

Dikaučič se bo po Simonovičem mnenju moral posloviti

Kako pa bodo glasovali na prihajajočih interpelacijah? Na njeni prvi interpelaciji so ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec podprli in glasovali proti njeni interpelaciji. Tokrat se bodo odločali na podlagi argumentov, ki jih bodo poslanci predstavili v razpravi. 

Interpelacija čaka tudi ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča - Simonovič meni, da bo ta uspela in se bo minister moral posloviti. Zaskrbljen je tudi glede ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa ter ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka

"Kot je tvitnil, je bil seznanjen z zadevami, ki se dogajajo ministru za okolje Vizjaku, pa ni reagiral. Nenazadnje, tudi če bo interpelacija gospoda Vizjaka ... Če je to res, je odgovor, kako bom glasoval, jasen," je povedal Simonovič. Vse bo odvisno od avtentičnosti posnetka, je še dodal.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 24
 • igorgeus 16:45 22.oktober 2021.

  prav za debile nas imajo. "ja, jaz sem to za slisal, so mi rekli, da bodo uporabili za rusenje vlade, pa me je zanimalo ce se bo to res zgodilo" pa kdo to verjame?

 • Dusan12 22:41 21.oktober 2021.

  Kolega Matjaž Han,ja balaves, da te ni sram stopit pred kamere, kot malo dete, posuśena češple pa tperepa te drxži

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 21:01 21.oktober 2021.

  Itak, da interpelacija na bo šla skozi. To je samo gluma za javnost. Tudi levica ve da je to misija nemogoče.