Slovenija
1821 ogledov

Šiškovi podporniki protestirali pred sodiščem

Volitve 2017 Andrej Šiško Anže Petkovšek
Dopoldne so se v Mariboru zbrali podporniki Andreja Šiška.

Podporniki so se zbrali pred policijsko postajo in mariborskim okrožnim sodiščem na Vošnjakovi ulici v Mariboru. Po informacijah Mariborinfo se je zbralo okoli 20 ljudi, ki so mirno protestirali. Med njimi sta bila tudi starša pridržanega Šiška in sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar. 

Šiškovi podporniki so prek družbenih omrežij pozivali somišljenike, da se jim pridružijo med 10. in 13. uro v Mariboru. "Gospodje se ne zavedajo, da so dejansko ugrabili najvišjega predstavnika legitimno ustanovljene Dežele Štajerske," so zapisali v vabilu. 

Šiško je bil ponoči priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil sodno pridržanje. V 48 urah mora sodnik Šiška zaslišati in sprejeti odločitev o priporu. Vodja mariborskega okrožnega državnega tožilstva Darko Simonič je za STA pojasnil, da je nedeljsko zaslišanje Šiška predvideno za 14. uro, sodno pridržanje pa se bo izteklo v ponedeljek zjutraj, okoli 6. ure. "Edina možnost, da ne predlagamo pripora, je samo to, da nas pridržani prepriča s svojim zagovorom, kar pa se v preteklosti ni dogajalo," je Simonič odgovoril na vprašanje, ali namerava tožilstvo vložiti predlog za pripor.

Aretacija Andreja Šiška Zadeva Štajerska varda Slovenija Padla odločitev o Šišku

Šiškov odvetnik Viktor Osim je prepričan, da to, kar se mu očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja. Pričakuje, da bo preiskovalni sodnik Šiška izpustil iz pripora, v nasprotnem primeru pa napoveduje pritožbo na zunajobravnavni senat. 

Spomnimo, Andreja Šiška so policisti pridržali po tem, ko so pri njem izvedli hišne preiskave. Obstaja namreč utemeljen sum, da je organiziral in aktivno sodeloval na zborovanju, ki je potekalo 1. septembra pri Apačah. Osumljen je ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Poleg tega so iz fotografij in video posnetkov razbrali, da je osumljeni posedoval jurišno puško, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja. 

Aretacija Andreja Šiška Štajerska varda Slovenija Policija razkrila, kaj je pokazala preiskava v zadevi Štajerska varda

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško trdi, da je poveljnik tako imenovane "obrambne skupine svobodnih ljudi dežele Štajerske, štajerske varde". Pripadnikov oborožene skupine naj bi bilo nekaj sto, odzvali pa se bodo, kot pravi Šiško, ob neposredni grožnji "naši deželi, naši domovini, našemu narodu".

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • dragec 17:21 08.september 2018.

    protestira četica SLO vojakov - ha ha

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:45 08.september 2018.

    A so brali Prešernove poezije pred sodiščem,aja sej komej znajo brat,kaj šele kaj druzga??Pa še veliko jih je blo celih 10-20 in ti bi branili Slovenijo pred agresorji???Ne me jebat dragi moji Štajerci,mal ste zašli,tko,kot Levaki v parlamentu??

Sorodne novice