Slovenija
676 ogledov

Slovenci postavili nov svetovni rekord

Dunking Devils rekord zabijanje
1/7
Katja Pokorn
Zadnjih šest mesecev sta se na podiranje rekorda pripravljala Matevž Pogačar in Tomaž Kranjec.

Akrobati Dunking Devils so po lanskem rekordu, ko jim je uspela najvišja salta z zabijanjem, tokrat preizkusili svoje moči v najdaljšem zabijanjem s trampolina. 

Matevž Pogačar in Tomaž Kranjec sta se na podiranje rekorda pripravljala zadnjih šest mesecev, saj sta morala preskočiti več kot 10 metrov in nato še zabiti na koš. Do zdaj je ta rekord, ki velja za najbolj prestižnega v disciplini akrobatskega zabijanja, držal Britanec Jordan Ramos z 10,05 metra. 

Že v prvem poskusu je rekord za 5 centimetrov podrl Matevž Pogačar. Za njim je svoj poskus opravil še Tomaž Kranjec, ki  je s skokom, dolgim 10,16 metra kar za 11 centimetrov izboljšal aktualni rekord. Tekmovanje je potekalo v soboto na Kongresnem trgu pred očmi javnosti.

Dunking Devils rekord zabijanje | Avtor: Katja Pokorn Katja Pokorn

"Oba z Matevžem sva imela precej težko nalogo, saj je takšen skok resen napor za celo telo. Morda je bila moja naloga malce težja, saj je Matevž skočil prvi in takoj postavil nov rekord, kar je pomenilo, da sem moral skočiti dlje, če sem ga želel premagati. Ob prvem poskusu sem sicer zadel koš, vendar se z roko nisem dotaknil obroča, tako da je bilo treba skok ponoviti. Ko je sodnik rekel, da je to moj zadnji poskus, pa sem si rekel, da moram tokrat iti do konca. In uspelo mi je. Občutek je res fenomenalen!" je povedal novi rekorder. 

Dunking Devils rekord zabijanje | Avtor: Katja Pokorn Katja Pokorn

"Bil sem kar presenečen, ko mi je že ob prvem skoku uspelo podreti rekord, saj na treningih pred tem še nisem imel tako dobrega poskusa. Najverjetneje je k temu pripomoglo občinstvo in pozitivna energija, ki jo dobiš, ko vidiš, koliko ljudi te spodbuja. Tomažu je potem sicer uspel še daljši skok, tako da moj rekord ni veljal prav dolgo. Vendar z ekipo že načrtujemo podiranje novih rekordov, tako da ga bom zagotovo kmalu spet izzval," je napovedal Matevž Pogačar. 

Dunking Devils so zdaj predali vse dokaze o uspešnem skoku organizaciji Guiness World Records in čakajo na uradno potrditev rekorda. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.