Slovenija
10381 ogledov

Nove podrobnosti smrtne nesreče v Mostah

nesreča Saša Despot
Voznik je spregledal rdečo luč, zapornice in prihajajoči vlak.

V poznih dopoldanskih urah se je v ljubljanskih Mostah zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo pri prehodu cestišča čez železniške tire.

Umrl je 90-letni voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je vozil po Grablovičevi ulici iz smeri Šmartinske ceste in v križišču z Zaloško cesto zavil levo, ko je svetila rdeča luč za zavijanje levo in bile so bile pred nivojskim prehodom čez železniško progo spuščene zapornice. 

Kljub spuščenim zapornicam je voznik zapeljal na železniške tire, v vozilo pa je trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri Škofljice. Voznik je na kraju umrl, na vlaku ni bilo poškodovanih oseb.  

Zaradi nesreče so zaprli ves promet na železniškem prehodu Zaloške ceste pri križišču z Grablovičevo ulico.

Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar pantani
    pantani 06:50 04.avgust 2023.

    "ko je svetila rdeča luč za zavijanje levo in bile so bile pred nivojskim prehodom čez železniško progo spuščene zapornice", kakšen stavek je to,pa dobr, a res nimate nobenega lektorja zaposlenega?!!!

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 19:31 03.avgust 2023.

    Te so sicer ok, če bi stal v koloni glih na tirih in bi se rampe začele spuščat. Mislim, da je nemogoče spregledat te spuščene rampe, tudi če so samo polovične. Poleg tega se je moral pripeljati mimo vlaka (oba ...prikaži več sta šla v isto smer). Jaz si ne znam drugac razlagat kot da se je tip odloču, da je pri svojih 90-ih videl že zadost tega sveta in je cajt, da se gre še unga druzga pogledat. Pa se je evtanaziral.

  • Avatar jate
    jate 19:23 03.avgust 2023.

    pri 90 še za volanom...halooo...pol ni cudno

Sorodne novice