Slovenija
76 ogledov

Sodišče odpravilo pripor za Radana

Ivan Radan Anže Petkovšek
Sodišče je odpravilo pripor za zdravnika Ivana Radana, ki je osumljen umora šestih svojih pacientov.

Sodišče je na podlagi izvedenskega mnenja avstrijskega izvedenca Wolfganga Krölla in glede na dejstvo, da je klinični psiholog Aleš Friedl odstopil od svojega, za Radana obremenilnega izvedenskega mnenja, pripor zoper njega odpravilo.

Zaradi Friedlove poteze je pričakovati, da bo tožilstvo tudi spremenilo obtožnico, saj ta v veliki meri temelji na njegovem izvedenskem mnenju.

Novica o odpravi pripora prihaja dobra dva tedna po tem, ko je sodnik po skoraj letu dni pripora v začetku maja za Ivana Radana odredil hišni pripor. Takrat se je tožilstvo na odločitev pritožilo, čemur je sodišče nato ugodilo. 

PREBERITE TUDI:

Ivan Radan je bil v priporu od 18. maja lani. Obtožnica Radana poleg šestih umorov svojih bolnikov bremeni tudi osmih kaznivih dejanj neupravičenega slikovnega snemanja. Na svoje ime in še na imena 11 drugih ljudi pa naj bi neupravičeno izdal za 20.000 evrov različnih zdravil. Na svojem prejšnjem delovnem mestu naj bi tudi ponaredil več zdravniških dokumentov, s katerimi je takratnemu šefu dokazoval bolniško odsotnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.