Slovenija
15757 ogledov

Ena zelo dobra in dve slabi novici o covid-19

Covid-19: UKC Maribor UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
V Sloveniji se je v soboto število na novo okuženih rahlo povzpelo.

Po vladnih podatkih so v soboto ob 794 opravljenih testih potrdili osem novih koronavirusnih okužb (na spletni strani COVID-19 so številke višje in kažejo, da je bilo opravljenih 1012 testiranj), od tega eno v sklopu vseslovenske raziskave razširjenosti covida-19.

Skupno število okuženih se je tako povzpelo na 1.396. Krivulja potrjeno okuženih se je tako po petkovem dvigu spet obrnila navzdol.

Slaba novica je, da se je v soboto število hospitaliziranih bolnikov s to boleznijo povzelo na 80, kar pomeni trije več kot v petek.

covid-19 št. okuženih 25.4. | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
 

Med 80 hospitaliziranimi je bilo po vladnih podatkih 23 takih, ki so potrebovali zdravljenje na intenzivni negi, kar je bilo toliko kot v petek. Dve osebi so odpustili iz bolnišnice.

V petek je bilo potrjenih 15 novih okužb s covidom-19, kar je enkrat več kot v četrtek in največ od 16. aprila. Novi šef NIJZ Milan Krek je našel krivca za to. Opozoril je, da petkov poskok okužb kaže na to, da ljudje pred veliko nočjo niso upoštevali omejitev. Opozoril je, da če ljudje ne bodo več spoštovali omejitev, bomo to čez 14 dni spet videli v podatkih o številu okuženih. Tako kot se na petkovih podatkih vidi, kaj se je dogajalo pred 14 dnevi, ob veliki noči.

Druga slaba novica je, da je ena oseba s covidom-19 v soboto umrla, skupno število umrlih doslej je 82.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 32 oseb s covidom-19, kar je tri več kot v petek. Na intenzivni negi se zdravi deset oseb, kar je ena več kot v petek, so prek Twitterja sporočili iz največje zdravstvene ustanove v državi.

V UKC Maribor pa je, kot so iz bolnišnice prav tako sporočili na Twitterju, hospitaliziranih 29 oseb, kar pomeni, da se v primerjavi s petkom tam zdravi ena oseba manj. Na intenzivnem oddelku je še naprej devet oseb, iz bolnišnice pa so v soboto odpustili eno osebo, skupno 65.

graf št. umrlih 25.4. | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Osvežene podatke si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 10
  • Avatar Sammilesta
    Sammilesta 01:17 27.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • Martin Lah 20:23 26.april 2020.

    V Sloveniji ne ostaja več nobena druga bolezen kot korona virus ni vec prehlada,od drugih bolezni se več ne umira samo še korona virus obstaja,zdaj ko smo oz.bomo dobili novega direktorja NIJZ bomo zaprti do junija ali se dlje,se zavedamo ...prikaži več kakšni reveži bomo po korona virusu,preberite si kako so zavajali Italijanske prebivalce s številom umrlih,ko se bomo cepili bomo pa dobili še čip,joj kaj vse nas še čaka na račun tega virusa.

  • Snežinko 14:28 26.april 2020.

    BEDARIJA! Povsod po svetu velja, da se znaki pojavijo 5 do 10 dni od okužbe, samo v sloveniji je pa ta rok očitno natanko 14 dni, ali kaj? Pa kdo nas ima za norce, no???

Sorodne novice