Slovenija
21914 ogledov

Spregovorila mati pokojne Katje in povedala, kaj si najbolj želi

nevrološka klinika Anže Petkovšek
"Ko pomislim nanjo, me preplavi ponos," je dejala Tatjana Jagodic.

Mati 20-letne Katje Jagodic, ki je umrla zaradi zapletov po cepljenju s cepivom Janssen, se je odločila spregovoriti za Svet24

Tatjana Jagodic je ob podpori hčerke Lee dejala, da je bolečina po smrti hčerke neizmerljiva. "Da se v tem težkem času pokažem pred Slovenijo, sem se odločila, ker želim zaščititi hčerkino ime in ime naše družine," je pojasnila, saj da so o Katji in o njeni družini nekateri širili grozljive neresnice, kar jih je vse zelo prizadelo.

Covid-19 Slovenija Slovenija Zaradi možganske kapi v težkem stanju 20-letnica. Cepljena dva tedna nazaj.

Govorili so, da je bila itak bolna, celo da je bila narkomanka

Govorili naj bi, "da je bila itak bolna, da cepivo ni krivo za tragičen razplet", "da je brezdomka, da je živela na ulici, celo, da je narkomanka, so klevetali", je nadaljevala Tatjana. Zato si želi vsem povedati, kdo je bila Katja v resnici in kaj jim je pomenila. 

Kot je poudarila, je bila Katja izredno srčno in empatično dekle, vedno je bila prijazna, veliko se je smejala in bila je pozitivna. "Ko pomislim nanjo, me preplavi ponos," je dejala.

Katja se je po njenih besedah cepila zaradi službe ter zaradi vožnje z avtobusom. "Redno testiranje ni prišlo v poštev, ker v svojem domačem kraju in mestu, kjer je dobila zaposlitev, testiranje ni bilo tako preprosto dosegljivo. Ostalo ji je cepljenje," je pojasnila Tatjana Jagodic. Na delo je mati ni mogla voziti z avtomobilom, saj je ravno v tem času prejemala kemoterapijo.

"Ona si je samo želela svobodo. Življenje brez omejitev. Ona je samo hrepenela po samostojnosti, ki se ji je ponujala tudi s prvo službo. Potem pa …"

cepivo Johnson & Johnson Slovenija Preiskava smrti 21-letnice zaradi cepljenja končana: Takšne so ugotovitve

Devet dni po cepljenju so se težave začele

Za cepivo Janssen se je odločila prav zaradi hitrega izpolnjevanja pogoja PCT, a devet dni po cepljenju so se začele hude težave. 

"Bila je pri fantu. Z Leo nama je sporočila, da jo boli glava. Glavobol nam ni bil nepoznan. Migrene je že imela, zato smo mislili, da gre za to. Vzela je protibolečinske tablete in naslednje jutro ni bilo nič kaj posebno bolje. Tistega popoldneva je celo bruhala, močno se ji je vrtelo. Nekoliko so ji pomagala zdravila, vendar ne bistveno," se je spominjala mati in nadaljevala, da je Katja v nedeljo zvečer že izgubila vid.

"Takrat sem klicala na urgenco in povedala, kaj se dogaja. Pomirili so me in dejali, da je to verjetno res huda migrena. Sicer smo jim povedali, da je bila pred devetimi dnevi cepljena, a urgentnega zdravnika to ni vznemirilo. Ob drugi uri v noči na ponedeljek nas je klical njen fant in povedal, da je Katja zelo čudna, da se obnaša nenavadno; sprašuje po vodi, medtem ko jo drži pred očmi, v roki. Takrat smo dojeli, da je nekaj zelo hudo narobe, in smo nemudoma poklicali rešilca," je pojasnila..

"Vedela sem, da se poslavlja"

Po pregledih in slikanju glave so jim zdravniki pojasnili, da je stanje kritično. V ponedeljek zjutraj je bila Katja nekajkrat še prisebna, sestro je spraševala, kaj se dogaja z njo, a je potem spet omedlela in nato padla v komo. Njena mati svojih občutkov, ki so jo takrat prevevali, ni znala opisati. "Vedela sem, da se poslavlja. Po telesu me je trgalo. Z Leo sva tolažili druga drugo. To so bili naporni, intenzivni trenutki. Slutila sem, da je ne bo več nazaj, da bo umrla."

Pohvalila je osebje na nevrološki kliniki, ki je skrbelo za Katjo in se jim zahvalila za profesionalen in čuteč odnos. A kljub vsemu trudu Katje niso mogli rešiti. "Največja stvar, ki so jo izpeljali, je bilo odstranjevanje lobanjskih kosti, da bi možganom, ki so zaradi krvavitev in strdkov otekli, naredili prostor. Ko so jo odpeljali v operacijsko sobo, so nam že povedali, da je samo en odstotek možnosti, da bo preživela," je povedala Katjina mati.

Cepljenje v Sloveniji Slovenija Afera s cepivom Janssen se nadaljuje: Vlada ignorirala NIJZ in stroko

Katja je rešila šest življenj, mati si jih želi spoznati

Katjo še vedno čuti ob sebi in verjame, da gre duša po smrti naprej. Osrečuje jo tudi misel, da je Katja rešila šest življenj, s tem ko je darovala svoje organe. "Spoštovali smo njeno željo in tako smo njene zdrave organe: srce, kožo in roženici, podarili štirim Slovencem in dvema Hrvatoma. Veste, kaj si najbolj želim?! Da bi spoznala ljudi, ki so prejeli Katjine organe. Res! Ne znam vam povedati, kako rada bi še enkrat slišala biti Katjino srce," je dejala. Prejemnike je zato prosila, naj se, če so organe prejeli okoli 30. septembra letos, oglasijo na uredništvo portala Svet24. 

Nikomur ne zameri, da se je zgodilo, kar se je, je pa razočarana in jezna, da je stroka zaobšla priporočila Eme, naj se z vektorskimi cepivi ne cepi mlajših žensk. 

"Sicer pa nisem proti cepljenju. Daleč od tega. Niti po tem, kar se nam je zgodilo. Naj bo pa to opomin stroki. Naj jim Katjina zgodba da misliti. Ona je svoje življenje žrtvovala, da se je nekaj premaknilo, in druge mlade Slovenke zdaj niso več izpostavljene tveganju zapletov z vektorskimi cepivi. Seveda me muči, zakaj je moralo priti do smrti mlade ženske, preden so ukinili to cepivo. Bega me, zakaj se premaknemo in nekaj ukrenemo šele, ko se zgodi najhujše," je izrazila svoje občutke.

Janez Poklukar Slovenija Razkriti dokumenti: Za Katjino smrt je kriv minister Poklukar?

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8
  • Joseph_Sims 10:32 12.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 10:07 12.december 2021.

    Žalostno je več stvari.. žalostno je da so na hrvaškem mutili 9 mesecev. žalostno je da zdravnik ni skočil do stropa ob vseh podatkih ampak je ... bil na "nivoju" slo dohtarjev... kranj slepič, celje otrok z opeklinami, ni placa ...prikaži več za več samo 1000 znakov. in žalostno je da krivci, minister in ostali se ne čutijo čisto nič krive, pa se imajo za zdravnike.. res ne vem kako gre Poklukar zvečer spat.. če bi bil kaj človeka verjetno samo z štefanom šnopsa.

  • Avatar Sandarinna
    Sandarinna 00:30 12.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m