Slovenija
9404 ogledov

Spremembe pri voznih redih ljubljanskih avtobusov

LPP Anže Petkovšek Ljubljanski potniški promet
LPP je uvedel novo linijo 10, ki bo vozila na relaciji Pograd – Zadobrova. Poleg tega se bo spremenila trasa linije 16.

LPP bo v ponedeljek, 14.11.2022, uvedel novo avtobusno linijo s številko 10. Linija bo povezovala naselja Pograd, Zalog in Zadobrova. S tem želi LPP občanom, ki živijo na področju Pograda in ob Agrokombinatski cesti, približati mrežo linij javnega potniškega prometa.

Pot linije 10

Začetek avtobusa bo v Pogradu na Podgrajski cesti. Trasa bo nato zavila levo na Cesto v Kresnice, Zaloško cesto, nadaljevala pot po Hladilniški poti ter Agrokombinatski cesti, od tam bo zavila levo na Snebersko cesto in končala na obračališču Zadobrova. Linija bo obratovala vsak dan od ponedeljka do petka.

Nova trasa linije 16

Obeta pa se sprememba trase linije 16. Od ponedeljka, 14.11.2022, bo potekala od Črnega loga po Cesti v Gorice, naprej levo po Cesti dveh cesarjev, desno na Cesto v Gorice in desno na Tržaško cesto. Trasa se bo na to nadaljevala po Tbilisijski cesti, Cesti v Mestni log, Cesti dveh cesarjev in naprej po obstoječi trasi do obračališča v Trnovem ter enako v obratni smeri.

Poleg tega bosta vzpostavljeni dve novi postajališči: Tomažičeva in Tbilisijska. Prva bo na križišču Tbilisijske in Tomažičeve, druga pa na križišču Tbilisijske in Ceste v Mestni log.

Obratovalni režim ostaja nespremenjen. 

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:03 11.november 2022.

    Avtor K.z. naj se nauči prepisovati. Kraja Pograd ni nikjer v bližini Ljubljane. Je pa Podgrad. Slamparija.