Slovenija
24138 ogledov

Srednjeročna napoved: Zimo lahko pričakujemo tudi v drugi polovici januarja

Sneg Profimedia
Sredi januarja smo pričakali prvo resnejše sneženje v letošnji zimi. A to očitno ne bo zadnja zimska pošiljka.

Prebudili smo se v zasneženo zimsko jutro, a že čez dan bodo padavine ponehale. Kako kaže s snegom po slovenskih regijah, preberite v članku na tej povezavi. 

Na zahodu se bodo padavine proti večeru po napovedih Arsa okrepile, nov val padavin lahko pričakujemo ponoči, ko se bodo padavine krepile od jugozahoda, s tem da bo malce toplejša zračna masa in bo snežilo v glavnem bolj na Gorenjskem in Koroškem ter v višjih legah. Drugje lahko pričakujemo, da se bo mešal sneg z dežjem. Padavin bo manj kot v noči na ponedeljek, nekje od 5 do 10 cm na Gorenjskem, drugje po nižinah do 5 cm.

Arsova napoved do 24. januarja 

V prvi polovici tedna bodo naši kraji pod izrazitim vplivom ciklonskih območij in vremenskih front, ki se bodo obnavljale nad severnim Sredozemljem in srednjo Evropo. Proti koncu tedna se bo ciklonsko območje premaknilo južneje, nad zahodno in srednjo Evropo pa bo nastalo območje visokega zračnega tlaka, vremensko sliko pojasnjuje Arso.

V noči na četrtek se bo ohladilo, v južni Sloveniji bodo padavine, meja sneženja se bo spet spustila do nižin. Ob koncu tedna bo v zahodni Sloveniji večinoma suho, drugod bo snežilo, na Primorskem bo pihala burja. 

Na začetku prihodnjega tedna bo na Primorskem delno jasno z burjo, drugod kaže na oblačno in suho vreme. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije pod lediščem, najvišje dnevne pa malo nad 0.

Zima | Avtor: Profimedia Profimedia

Zima še ne bo rekla zadnje

Na vremenskem portalu Ciklon.si ob tem doajajo, da se bo okrog 23. januarja od vzhoda okrepilo območje visokega zračnega nad večjim delom Evrope in se proti koncu tedna preselilo nad severozahodno Evropo. 

V napovedi dodajo še, da bo od vzhoda oz. severovzhoda pritekal mrzel polarni zrak in pravo zimsko vreme bi lahko imeli v drugi polovici januarja, kar bi bil verjetno vrhunec letošnje zime. 

Kako je zima to jutro zagodla voznikom na cestah, preberite v članku na tej povezavi. 

Sneg Vreme Slovenija Napovedi so se uresničile: Tako kaže s snegom po regijah Sneg na cesti Vozniki, pozor! Avto Vozniki, pozor, na snegu velja pravilo šestih sekund sneg plug pluženje Slovenija Kaos na zasneženih cestah: Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 10:34 16.januar 2023.

    Hvala Bogu, saj mora biti zima in mraz, drugače nas bodo komarji požrli.