Slovenija
13338 ogledov

Stranka SD izgubila svoj "Kremelj"

sedež stranke SD Žurnal24
Najemne pogodbe se bodo prenesle na Mestno občino Nova Gorica.

Sodba je pravnomočna

Primorske novice poročajo, da je Mestna občina Nova Gorica v sodnem sporu za lastništvo stavbe in zemljišča na Kidričevi 9, ki se ga je prijelo ime Kremelj, zmagala. Kot so dodali, je sodba pravnomočna, stranka SD in občina pa že urejata prevzem stavbe in pogodb z najemniki.

SD je sicer pristala na prenos zemljišča na občino, a bodo vseeno sprožili postopek še na vrhovnem sodišču. "Izkoristili bomo vsa pravna sredstva in šli do konca," je za Primorske novice potrdil glavni tajnik SD Dejan Levanič. Drugostopenjsko sodišče je namreč stranki SD priznalo pravno nasledstvo ZKS.

V objekt naj bi veliko vlagali

Levanič je poudaril pomembnost zemljišča, saj da so tam Socialni demokrati veliko let delovali in vlagali sredstva v objekt. Tožbe o lastništvu se sicer vrstijo že skoraj 40 let. Stranka SD je dokazovala, da jim stavba in zemljišče pripadata, ker so pravni nasledniki Zveze komunistov, občina pa, da bi morala pripadati njej, ker je pravna naslednica Okrajnega ljudskega odbora, ki je stavbo gradil, so pojasnili novinarji Primorskih novic.

Najemniki ostajajo

Novogoriški župan Klemen Miklavič je poudaril, da najemniki ostajajo v stavbi, bo pa treba na novo urediti razmerja - najemne pogodbe se bo preneslo na mestno občino, kjer je za prenos že vse pripravljeno. Župan tako zatrjuje, da se za najemnike vsaj za zdaj ne bo nič spremenilo. Kaj bo s stavbo, pa se bodo še odločili.

"Gre za lokacijo v centru mesta, ki je zelo zanimiva, zato se moramo odgovorno odločiti, kaj z njo. O tem se bomo odločili v skladu s celostno vizijo razvoja mesta, ki ga vodstvo občine pripravlja s komisijo za urbanizem in prostorski razvoj," je za Primorske novice še povedal Miklavič.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 22
  • mirror 09:50 16.julij 2020.

    Komunisti ste uničili s slabim vodenjem, nedelom in prekomernim zapravljanjem bivšo skupno domovino Jugoslavijo. Njihovi nasledniki ste na pravi poti, da boste zapravili tudi Slovenijo.

  • leonardo 07:23 16.julij 2020.

    Naj nadaljujem. Danes vodilna garnitura ( moderna partija) krade kot srake, pa desničarji nič ne jamrajo. Ni mi treba pojasnjevati zakaj ne!

  • leonardo 07:22 16.julij 2020.

    Rad bi povedal ddesničarjem sledeče. Ko ste bili v Argentini ali pa poslušno tiho , ko je bil v Sloveniji socializem ali komunizem kot pravite, komunisti ali beri člani partije niso vam nič ukradli. Članarina, če si bil v ZK ...prikaži več je bila tako močna, da so lahko plačali svoje delavce, gradili stavbe in še marsikaj. Na mesec je članarina znašala pri najbogatejših ( plače so bile 1:3) tudi v vrednosti enega para čevljev. Izračunajte koliko denarja se je nabralo. In ne govorite, da so nekaj nakradli.