Slovenija
262 ogledov

Študenti pozor! Danes je zadnji dan za oddajo vloge

Študent Profimedia
Danes se izteče rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih v prihodnjem študijskem letu. Rok velja tudi za oddajo prošnje za sprejem za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo. Študentje morajo vlogo oddati na spletnem portalu eVŠ.

Za študijsko leto 2022/23 je na voljo 12.149 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4685 za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja, ter 49 mest za študente s priznano in začasno priznano mednarodno zaščito.  

Študenti sicer lahko oddajo prošnjo za sprejem med študijskim letom oziroma do 1. junija 2023, vendar v primeru, da študenti oddajo prošnjo za sprejem po 16. avgustu, bodo le-ti uvrščeni na naslednjo prednostno listo po izdaji odločbe o dodelitvi subvencije.

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov. 

 

Študenti bodo na domače naslove prejeli odločbo o dodelitvi subvencije, po objavi prednostnega seznama študentov za vselitve, ki bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov. 

Javni razpis in pregled razpoložljivosti subvencij za bivanje po visokošolskih središčih in krajih kapacitet si lahko ogledate na strani portal.evs.gov.si/subvencionirano-bivanje, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.