Slovenija
2642 ogledov

Tako bodo delale banke in zavarovalnice

banka NLB Žurnal24 main
Bančne poslovalnice s krajšim delovnim časom, zavarovalnice zaprte.

Večina poslovalnic bank in hranilnic s torkom prehaja na krajši delovni čas. Svoje kontaktne centre pa so danes zaprle zavarovalnice, ki odslej najbolj pogoste storitve nudijo le še prek telefona ali spletnih kanalov.

Ker se bodo v nadaljevanju predvidoma še zapirali trgovski centri in s tem tudi bančne poslovalnice v njih, bodo banke in hranilnice, ne glede na morebitno postopno smiselno zapiranje svojih poslovalnic, poskrbele za regionalno pokritost delujočih poslovnih enot, so zagotovili v Združenju bank Slovenije.

Koronavirus Zadnji podatki Slovenija Hospitaliziranih 29 bolnikov, trije na intenzivni, dva na meji

Banke in hranilnice bodo v prihodnje poslovale v dopoldanskem delovnem času, in sicer bo večina odprtih med 8.30 in 13. uro, oziroma tako kot bodo objavile posamične banke ali hranilnice.

Nov delovni čas

Poslovalnice NLB bodo od torka začasno vsak delovnik odprte od 8.30 do 13. ure. Izjemi sta poslovalnica v zgradbi UKC Ljubljana, ki je do nadaljnjega zaprta, in poslovalnica E.Leclerc, ki bo odprta od 9. do 13. ure, so danes sporočili iz NLB.

Koronavirus v Italiji Slovenija Zadnja informacija: 253 okuženih

Enak delovni čas po novem velja tudi za poslovalnice Nove KBM, izjema sta poslovalnici Europark in Rogoznica, ki bosta odprti od ponedeljka do petka med 10. uro in 14.30. Vsa specializirana bančna okenca na poštah pa so do nadaljnjega zaprta, so sporočili iz Nove KBM.

Poslovalnice Gorenjske banke bodo odprte od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro. Določene poslovalnice bo banka začasno zaprla, so napovedali. Ob tem so dodali, da so na najbolj obiskanih bankomatih komitentom omogočili brezplačno plačevanje položnic.

Mobilno poslovanje nespremenjeno

Glede na trenutne razmere je poslovanje v največji možni meri preusmerjeno na spletno in mobilno poslovanje, ki je strankam na voljo nespremenjeno, so še zapisali v združenju. Kot so dodali, lahko večino nujnih bančnih storitev stranke opravljajo brez obiska poslovalnice. "Zaradi omejevanja prenosa okužb s koronavirusom velja omejiti tudi rokovanje z gotovino, saj je znano, da je denar zaradi kroženja lahko tvegan prenašalec okužb," so še dodali.

Janez Janša Slovenija Janez Janša sporoča: Končno dobre novice iz EU

V kolikor se obisku banke in hranilnice ni mogoče izogniti, pa v združenju svetujejo, da je za tiste, ki sodijo v rizično skupino in imajo pooblaščeno osebo na računu, smiselno, da prihod v banko opravi pooblaščenec. V banko ali hranilnico naj komitenti vstopajo posamično in poskrbijo za ohranjanje priporočene razdalje. Izpostavili so tudi pomen doslednega izvajanja higienskih in varstvenih navodil.

Medtem so svoje poslovalnice danes zaprle zavarovalnice in prešle na izvajanje storitev za stranke izključno z uporabo elektronskih in telekomunikacijskih poti. Med njimi so v Zavarovalnici Triglavu, zavarovalnici Generali in Zavarovalnici Sava navedli sklepanje ali obnovo zavarovanj in obravnavo škod na daljavo.

Koronavirus v Španiji Koronavirus Slovenija Hrane je dovolj, izziv so zaščitne maske in respiratorji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Tarrisenta
    Tarrisenta 00:06 17.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com