Slovenija
9315 ogledov

-20 stopinj in manj. Kaj sledi?

Zima, sneg, mraz, led EPA
Napovedi so se uresničile. V veliko krajih po državi je temperatura padla pod -20 stopinj Celzija.

Vremenoslovci že dlje časa opozarjajo, da sta pred nami dva zelo mrzla dneva. Sredino in četrtkovo jutro bosta še posebej mrzli. Za območje celotne države tako velja oranžni alarm zaradi nizke temperature. Tudi čez dan se v notranjosti države ne bo dvignilo nad ledišče. 

Po številnih krajih po državi je krepko pod -20 stopinj Celzija. Arso navaja, da je bilo najbolj mrzlo v Novi vasi (-27), sledijo pa Jezersko (-25), Babno Polje (-24) in Logatec (-22). 

Vremenski podatki s samodejnih postaj ob 6.50 pritrjujejo temu, da gre za izredno hladno jutro. Pod -20 so med drugim tako namerili tudi v Velikih Laščah (-21), v Marinči vasi (-24), na Rudnem polju (-24), v Zadlogu (-21), na Zelenici (-26) in v Ratečah (-21). 

temperature | Avtor: Arso Arso

Snežilo bo tudi ob morju

Četrtkovo jutro naj bi bilo še bolj mrzlo kot današnje, pravijo pri Neurje.si. "Od četrtka čez dan naprej bo ekstremen mraz popustil, nas pa bo zajelo novo sneženje. Količina padavin bo glede na trenutne izračune zelo majhna, a kljub temu bo zaradi nizkih temperatur v večjem delu Slovenije ponovno zapadlo nekaj centimetrov novega, suhega snega," napovedujejo. 

Na Arsu napovedujejo, da bo sneženje zajelo zahod in jug države, snežilo pa bo tudi ob morju. V noči na petek bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno, na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugje pa rahlo snežilo. V soboto bo oblačno, na zahodu se bodo še pojavljale manjše padavine. 

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

Po oblačnem koncu tedna, ko lahko spet pričakujemo rahlo sneženje, prihodnji teden prinaša dež. Od ponedeljka do četrtka bo večinoma oblačno z večjo verjetnostjo padavin, pravijo na Arsu, kjer napovedujejo, da bo po nižinah deževalo. 

Pogled na napoved za Ljubljano v tednu od 5. do 9. marca kaže, da se bodo že v ponedeljek v Ljubljani temperature dvignile nad ledišče. Z izjemo petka bodo jutranje temperature nad 0 stopinj Celzija, dnevne pa se bodo približale 10 stopinjam.

temperature | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 2
  • Nevica 05:06 01.marec 2018.

    Samo zato sem se registrirala, ker me je tako zelo zmotilo tole izrazoslovje....absolutno mora pisati "manj" za pravilno razumevanje, ker se pač ne pogovarjamo o nekih absolutnih vrednostih števil.

  • NeAnonimni 15:10 28.februar 2018.

    A se je novinar popravil.. prej je pisalo -20 stopinj in več.. :)