Slovenija
19296 ogledov

Telekom s 1. oktobrom ukinja mobilno storitev

Telekom Slovenije Saša Despot
Naročniki, ki se s spremembami ne strinjajo, lahko do uveljavitve spremembe odstopijo od naročniške pogodbe.

"Obveščamo vas, da bomo 1. oktobra 2018 ukinili mobilne storitve BlackBerry, BlackBerry BES, BlackBerry poslovni in BlackBerry tujina," so zapisali na spletni strani operaterja. 

Naročniki, ki uporabljajo te storitve in se z napovedanimi spremembami ne strinjajo, imajo do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. 

Blackberry | Avtor: Reuters Reuters

Naročniki, ki so v okviru naročniškega razmerja prejeli terminalsko opremo po akcijski ceni, ob odstopu od naročniške pogodbe pred potekom obdobja vezave lahko izberejo, kaj bodo storili s prejeto terminalsko opremo. Na izbiro imajo dve možnosti, in sicer: 
1. da prejeto terminalsko opremo obdržijo in Telekomu Slovenije povrnejo znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme, ali
2. da prejeto terminalsko opremo vrnejo Telekomu Slovenije v stanju, v kakršnem jim je bila izročena, ter plačajo uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, Telekom Slovenije pa jim vrne kupnino.

slovenija 19.06.12 telefoniranje na dopustu, v tujini, mobitel, telefonija, dekl Novost Slovenija Telekom ponudil storitev VoWiFi

Obenem pa opozarjajo, da pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika. 

Zlati časi telefonov znamke Blackberry so minili. Njihov tržni delež je strmoglavil in pred dvema letoma so pri kanadskem proizvajalcu potegnili črto pod proizvodnjo telefonov in se osredotočili predvsem na razvoj programske opreme in varnostnih aplikacij.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.