Slovenija
146 ogledov

Telekom uvaja naročnino za Moneto

Moneta Saša Despot
Telekom Slovenije bo s 1. majem uvedel mesečno naročnino za mobilno plačilno storitev Moneta, so sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, ki je v večinski državni lasti.

Po navedenem datumu se bo uporabnikom storitve ob prvi uspešno zaključeni transakciji plačila z Moneto samodejno aktivirala osnovna članarina 0,49 evra mesečno. Naročnikom, ki storitve Moneta ne uporabljajo, čeprav imajo storitev vključeno, se članarina tudi po 1. maju ne bo obračunala.

Uporabniki storitve Moneta se lahko po navedbah Telekoma odločijo tudi za mesečno članarino Plus, uporabniki, ki se s članarino za storitev Moneta ne strinjajo, pa lahko to storitev izključijo prek obrazca za izklop zunanjih storitev. Dodatne informacije so na voljo na http://www.telekom.si/moneta.

Doslej le posamezne transakcije

Telekom je že pred časom prenovil pogoje uporabe za storitev mobilnega plačevanja Moneta in prav ti so odprli možnost zaračunavanja mesečne članarine. Doslej so se obračunavale le posamezne transakcije.

Storitev Moneta omogoča brezgotovinsko plačevanje z mobilnim telefonom z zamikom plačila, pri čemer je Moneta kot plačilni instrument enakovreden bančni kartici; razlika je v tem, da gre namesto za plastično za virtualno kartico, ki je vezana na določeno mobilno številko in SIM-kartico, ki ju uporabniku izda mobilni operater.

Na desettisoče uporabnikov

"Zato razmišljamo, da bi tako, kot je v navadi pri ostalih plačilnih karticah z odloženim plačilom, uvedli članarino in opustili zaračunavanje posameznih transakcij; na ta način bi poenostavili obračun, ki bi bil za uporabnike bolj pregleden, družbi pa znižalo procesne stroške uporabe storitve," so januarja pojasnili v Telekomu.

Po podatkih Telekoma je v Sloveniji z Moneto mogoče plačati na približno 10.000 mestih. Storitev vsak mesec uporablja več kot 100.000 različnih uporabnikov.

Komentarjev 1
  • Dixon 13:36 03.marec 2014.

    Še en dokaz več, da pri Telekomu ne gre vse po načrtih. Ta poteza je nepotrebna in skrajno neresna, da takole zaračunavajo za nekaj kar bi lahko bila le dodana vrednost za nas uporabnike. Močno sem razočaran, da tega niso ...prikaži več mogli urediti drugače. Ker tudi sicer imajo na Telekomu najdražje pakete, storitve pa so na nivoju konkurence, ki ima dosti bolj poceni pakete in nimajo dodatnega zaračunavanja za podobne storitve.