Slovenija
5387 ogledov

To bodo v Kopru posadili namesto obolelih palm

Novice: Nad Avstrijca z ženskim čevljem in registrsko tablico - Palme Koper Žurnal24
V največjem mestu slovenske Obale bodo na novo uredili okolico.

V prihodnjih dneh bodo delavci Marjetice Koper v Kopru posadili zimzelene velecvetne magnolije, ki bodo nadomestile 12 obolelih palm na Pristaniški ulici, so sporočili z Mestne občine Koper. 

Palme na Pristaniški ulici v neposredni bližini knjigarne Mladinska knjiga in kavarne Triglav je bolezen prizadela do te mere, da jih ni več mogoče rešiti, zato jih bodo delavci komunalnega podjetja Marjetica Koper v prihodnjih dneh začeli odstranjevati in sanirati zemljino.

Ker si občina v mestu želi zdrava, lepa in dolgoživa drevesa, je pri načrtovanju nove zasaditve posebno pozornost namenila izboru ustreznih vrst in zagotovitvi dobrih rastnih pogojev ter nege. V sadilne luknje bodo tako posadili zimzelene velecvetne magnolije, ki so po zahtevnosti vzdrževanja primernejše za to območje, s svojimi velikimi kremno-belimi cvetovi pa naj bi se dobro zlile z okolico in dopolnjevale njen videz.

Ko se pojavi potreba po odstranitvi dreves z določenih območij, občina v skladu s strokovnimi smernicami preuči vse možnosti, ki bi lahko prispevale k ohranitvi dreves. V določenih primerih zaradi slabega stanja dreves tega ni mogoče doseči, zato jih najprej skuša presaditi. Če tudi to ni možno, jih odstrani in nadomesti s primernejšimi, so na Mestni občini Koper zapisali v sporočilu za javnost.

Zdrava in negovana drevesa vplivajo na splošno kakovost bivanja, na zdravje človeka in okolja, zato bodo strokovne službe še naprej redno spremljale stanje dreves na javnih površinah in načrtovale nove zasaditve, so še dodali na občini.

 
Komentarjev 1
  • sam1 10:57 24.marec 2022.

    Koliko so že stale te palme ????