Slovenija
8971 ogledov

To bo sprostilo zastoje na Obali

Sečovlje Facebook Pogled na Sečovlje.
Piranski občinski svet je sprejel proračun za leto 2022. Načrtovanih je nekaj infrastrukturnih sprememb.

Skupna višina proračuna Občine Piran je 36,6 milijona evrov. Temu je treba prišteti še 1,1 milijona za odplačilo dolga, torej skupno 37,7 milijona evrov.

Proračun, ki je ob upoštevanju številnih dopolnil svetnikov doživel široko podporo, med drugim ohranja investicijo v projekt ribiškega pristanišča v Seči.

Denar Slovenija Decembra pri nas padel ta rekord

Prav tako je predvideno, da bo občina odkupila zemljišča na Košti, kjer naj bi nastal stanovanjski stolpič, v proračunski dokument pa je uvrščen tudi projekt sečoveljske obvoznice.

Lansko jesen so v Krajevni skupnosti Sečovlje na pobudo občanov pozvali k ureditvi severne obvoznice, ki bi omogočila odpravo zastojev na tem mnogim Slovencem znanem cestnem odseku, po katerem kolone vozil polzijo proti hrvaški Istri.

Cesta bi bila po rastočih novogradnjah še bolj obremenjena kot prej, zato je obvoznica nujna, so pred meseci sklenili krajani in očitno dosegli svoje. Poleg prometne bo urejena tudi ustrezna komunalna infrastruktura.

Dokončna verzija občinskega proračuna predvideva še okoli 550.000 evrov za nadaljevanje investicije v novozgrajeni jadralni center oz. Center vodnih športov na Bernardinu, dobrih 250.000 evrov pa bo namenjenih celoviti sanaciji objekta Zdravstvenega doma Sečovlje.

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka občinskega prostorskega načrta je bila zaradi epidemioloških razmer preložena na marčevski termin.

Ob slabih 29 milijonih evrov prihodkov je v letošnjem proračunu predvideno zadolževanje do višine 2,6 milijona evrov. Ob tem se bodo sredstva na računu občine zmanjšala za 6,17 milijona evrov.

Piran | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Dragonja 14:11 28.januar 2022.

    Hvala bogu,da je sprejet proračun,naj se že nekaj naredi v tej prepirljivi občini.