Slovenija
7272 ogledov

To je Janša povedal članom SDS

Janez Janša
1/3
Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
V Bovcu se je danes začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik stranke Janez Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni parlamentarne volitve. Člane je pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu.

Janša je pred zbranimi na bovškem letališču poudaril, da se je stranka po zadnjih volitvah kljub zmagi znašla v opoziciji, nato pa prevzela breme oblasti in sedaj že skoraj poldrugo leto državno uspešno vodi skozi epidemijo covida-19. Zdaj je pred njo finale pred super volilnim letom 2022, v katerem bodo morali dosežke stranke njeni člani in simpatizerji ponesti med ljudi, je dodal.

Zahvalil se je vsem, ki med epidemijo pomagajo tistim, ki si sami ne morejo pomagati. "Šele sedaj se zavedamo, kaj pomeni solidarnost," je dejal. Zbrane je pozval k cepljenju, ki da je edina možnost, da se svet izkoplje iz epidemije.

O vodenju vlade v času od lanskega marca je dejal, da je SDS v tem času delovala po načelu 'kolikor bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS', medtem ko so nasprotniki delovali po obratnem načelu - 'slabše kot gre Sloveniji, bolje je zanje'.

Kljub metanju polen pod noge pa je Slovenija po njegovih besedah danes uspešna država z visoko gospodarsko rastjo, nizko brezposelnostjo in z odpiranjem novih delovnih mest. Čeprav je z izdajo 60-letnih obveznic povečala dolg, pa so obresti na ta dolg negativne, kar pomeni, da posojilodajalci verjamejo, da bo Slovenija čez 60 let še obstajala in ga bo zmožna odplačevati.

Uspeh države se čuti v denarnicah

Povedal je še, da državljani uspeh države najbolj občutijo v denarnicah, torej ob rasti plač in nižjih življenjskih stroških. "Uspehov iz časa te vlade naj ne pozabijo, ko se bo začela volilna kampanja za prihodnje volitve, kjer bo moral nekaj prispevati vsak podpornik stranke," je dejal. Prepričan je, da bodo na naslednjem taboru proslavljali novo zmago SDS na volitvah.

Pred Janšo so zbrane nagovorili tudi vodja poslanske skupine SDS iz bližnje Srpenice Danijel Krivec, generalni sekretar SDS Borut Dolanc, podžupan občine Bovec Miro Bozjan ter Anton Jeglič, predsednik Slovenskega gorniškega kluba Skala, ki letos praznuje 100. obletnico ustanovitve.

Na poletnem taboru SDS se tradicionalno srečajo mestni in občinski odbori stranke iz vse Slovenije, nekateri na lastnih stojnicah ponujajo predvsem kulinarične posebnosti svoje regije, program z živo glasbo spremlja narodno-zabavni ansambel.

Tabor je sicer večinoma namenjen športno-rekreativnemu udejstvovanju, predvsem pohodništvu, kolesarjenju in raftanju, nekatere od aktivnosti pa so že tradicionalne, npr. nedeljska skalaška sveta maša, pa tudi vzpona na Škrlatico in Triglav. Z vzponom na slednjega se bo 7. avgusta tabor letos tudi končal.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 22
  • igorgeus 17:54 27.julij 2021.

    katerih uspehov? za njihove denarnice?

  • bobubob 09:49 26.julij 2021.

    Tudi Ti, Brut?

  • eminenca 12:11 25.julij 2021.

    večkrat sem že slišal za mauricius in dos še enkrat pogledal, kje je to točno, namreč nikol še nisem bil tam, ker ne igram golfa ... ja blizu madagaskarja, južna afrika ... carsko ... greš dol keša dost, koleki še ...prikaži več več keša, zbrana družba, golf pa itak, da zabiješ cajt ... temu se reče živlenje , a mi sirotinje tukej čakamo na vsako miloščino ... bedna država