Slovenija
85444 ogledov

To je o odpiranju šol v ponedeljek povedal Kacin

Osnovna šola Kranj Profimedia
Kako realno je, da bi se šole za najmlajše odprle že 7. decembra?

"Vlada do tega trenutka ni dobila še nobenega pisnega predloga s strani strokovne skupine," je na današnji tiskovni konferenci na vprašanje, ali se bodo v ponedeljek odprli vrtci in šola za prvo triado dejal uradni vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Ko bo prišel, se bo vlada najprej sestala v ožjem formatu, se do predloga opredelila ter pripravila gradivo za obravnavo na vladi." Odločitev o spremembah in podaljšanju ukrepov zaradi epidemije covid-19 bo tako znana v četrtek. 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Simona Kustec, je prejšnji teden šolam poslalo okrožnico, v kateri je zapisalo, da je vključitev vsaj dela učenk in učencev v šolske klopi verjetnejša od 7. decembra dalje, če se bomo vsi potrudili izboljšati epidemiološko situacijo v Sloveniji.

šola koronavirus učenci Slovenija Neuradno: Prva triada že kmalu nazaj v šole?

A epidemiološka situacija se ne izboljšuje tako, kot bi si želeli. "Če primerjamo podatke s podatki prejšnjega torka, ugotovimo, da se epidemija še ne umirja tako hitro, kot bi si želeli," je na današnji tiskovni konferenci povedal Kacin. "Imamo le deset okuženih manj kot pred enim tednom."  Bojana Beović Slovenija Ste upali, da bodo kmalu začeli sproščati ukrepe? Ne veselite se prehitro!

Vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je včeraj za POP TV dejala, da se je krivulja sploščila, a nismo še tako uspešni, da bi se obrnila navzdol, kar bi nam omogočilo sproščanje ukrepov

Učilnica | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19, UKC Ljubljana Stroka in Covid-19 Zdravje Beovićeva in Rozman: Takšne rezultate bi potrebovali za sproščanje ukrepov

"Da bi lahko začeli s sproščanjem že s tem tednom, je praktično nemogoče, ker je treba nekaj dni opazovati številke, da bi lahko rekli, da gre krivulja navzdol," je pojasnila Beovićeva. 

Šolanje od doma Slovenija Kako dolgo še šola na daljavo? Takšna priporočila so dobili učitelji!

Kdaj naj bi svetovalna skupina svoje predloge predala vladi, še ni znano. Iz povedanega pa je mogoče sklepati, da velikega sproščanja vsaj glede na trenutne podatke vladi ne bodo predlagali.

otroci maske maska covid covid-19 korona Covid-19 Zdravje Nova študija: Le 8 odstotkov otrok s covidom-19 okužilo družinske člane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • cioreapor 17:52 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • peizysthe 07:08 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • creanarmi 03:50 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice