Slovenija
1807 ogledov

To ministrici sporočajo v sindikatu

nova vlada RS Simona Kustec Saša Despot
Očitajo ji, da jih ni vključila v pripravljanje rešitev.

Odločitve zadevajo zaposlene

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je danes na ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec naslovil pismo v zvezi s pripravo modelov za izvedbo pouka v prihodnjem šolskem letu. Očitali so ji predvsem to, da jih v pripravljanje rešitev ni vključila. 

"SVIZ je kot visokoreprezentativen predstavnik zaposlenih v slovenskih vrtcih in šolah – delež vključenosti zaposlenih iz vzgoje in izobraževanja v naš sindikat je več kot 70-odstotna, medtem ko v osnovnih šolah združujemo celo več kot 80 odstotkov zaposlenih – ter zastopnik njihovih interesov v minulih mesecih na vas naslovil več pozivov k vključitvi v načrtovanje in sprejemanje odločitev, ki v največji meri zadevajo prav te zaposlene, k upoštevanju njihovih dobronamernih pripomb in izkušenj iz dolgoletne prakse," so v pismu opozorili ministrico. Vprašali so jo tudi, s kom od učiteljev je torej sploh sodelovala pri pripravljanju rešitev, na kakšen način jih je izbrala in povabila k sodelovanju ter "kakšna je njihova 'baza', ki jo predstavljajo in zastopajo".

Simona Kustec Lipicer Covid-19 Slovenija Šolska ministrica o tem, kako bo jeseni potekal pouk

Učitelji naj bi imeli težave

V nastopu na RTV SLO je sicer ministrica dejala še, da je Zavod za šolstvo RS izvedel analizo, kako je izobraževalni proces tekel v času izobraževanja na daljavo ter ob tem poudarila, da so nekateri učitelji imeli velike težave pri izvedbi šolanja na daljavo. Napovedala je seminarje in izobraževanja čez poletne dni za učiteljice in učitelje.

"Vaših odgovorov na zgornja vprašanja ter dodatnih pojasnil o tem, kaj pripravljate zanje in kakšne načrte imate z njimi na ministrstvu, bodo zaposleni v slovenskih vrtcih in šolah nedvomno zelo veseli oziroma jih celo močno potrebujejo, zato vas v njihovem imenu pozivamo, da vse nas – nenazadnje pa tudi starše šolajočih se otrok, ki se jih ta vprašanja tudi močno dotikajo – v najkrajšem času seznanite," so še zapisali v pismu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3