Slovenija
1659 ogledov

Toliko kršitev odloka o omejitvi gibanja je zabeležila policija

policija Slovenija zaščitne maske Profimedia
V dveh tednih se je nabralo več tisoč kršitev.

Policija v preteklih dneh ni ugotovila povečanja števila kršitev prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah zaradi novega koronavirusa. Policisti so v dneh veljavnosti odloka od 30. marca do nedelje izrekli 2796 opozoril, v 3288 primerih pa so odstopili predlog zdravstvenemu inšpektoratu so danes za STA pojasnili na policiji.

Policisti sicer od uveljavitve odloka izvajajo nadzor nad upoštevanjem odloka na mobilnih kontrolnih točkah, ki jih določijo glede na problematiko in operativne možnosti. Po pojasnilih Generalne policijske uprave so kontrole izvajali na več mestih tako na območjih blizu meje, kot v notranjosti države in se odzivali na prijave občanov ter drugih nadzornih organov.

Policija je ponovila poziv, da naj se ljudje še naprej držijo pravil družbene razdalje in da po potrebi uporabljajo zaščitna sredstva.

Komentarjev 2
  • saegnosbird 00:02 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Laznivi 21:42 13.april 2020.

    Kar je ljudi razumejo ukrepe in to spostujejo ,dobis pa vedno posameznike ki jih ne mores enaciti z ljudmi in te dni veselo druzabno pecejo meso se druzijo veseljacijo...kot receno nismo vsi ljudje med nami so tudi napake narave.

Sorodne novice