Slovenija
2991 ogledov

Toliko ljudi je vstalo sredi noči, da so si tekmo košarkarjev ogledali v živo

slovenija košarka olimpijske igre tokio Anže Malovrh/STA
Slovenski olimpijci spet podirajo rekorde gledanosti.

Gledanost košarkarskega četrtfinalnega obračuna med Slovenijo in Nemčijo je bila odlična. "Za spremljanje včerajšnje košarkarske tekme, ki je bila na sporedu ob 3. uri, je svoj spanec prekinilo neverjetno število slovenskih navijačev. In sicer je v povprečju celotno tekmo v živo spremljalo 7,2 % oz. 137.600 gledalcev, ta številka pa je z uporabo funkcije zamika čez dan narasla na 10,2 % oz. 194.000 gledalcev nad 4. letom starosti," so nam sporočili z RTV Slovenija.

Slovenija Nemčija Tokio 2020 Dan D Šport Francozi spoštljivo o "mogočni Sloveniji"

"Pri gledanju v živo je ob koncu tekme število gledalcev celo preseglo 10 % (10,1 % oz. 192.500 posameznikov), kar predstavlja najvišjo nočno gledanost (med 2. in 6. uro zjutraj) v zgodovini merjenja gledanosti v Sloveniji. Izjemen je tudi delež gledalcev (81 %), kar pomeni, da so skoraj vsi, ki so bili včeraj ponoči pred TV sprejemniki, gledali košarkarsko tekmo, tekma pa je tako postala oddaja z največjim deležem gledalcev v zadnjih nekaj letih v Sloveniji. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva)," pravijo na RTV.

K tem številkam pa je treba dodati še številne gledalce, ki so si prenos ogledali na spletnem portalu rtvslo.si. "Tekmo je v živo na spletu spremljalo hkrati skoraj 24.000 različnih uporabnikov. Takšnega števila uporabnikov v nočnem času še ne pomnimo," še dodajajo na RTV Slovenija. 

Luka Dončić Junaki Šport "Naši košarkarji dobesedno krvavijo na parketu!"

Naslednja tekma slovenske reprezentance bo na sporedu v četrtek ob 13.00 po slovenskem času. Slovenska ekipa se bo za vstop v finale olimpijskega turnirja pomerila s Francozi. 

goran dragić Ni zamer Šport Tako čustveno se je Dragić poslovil od Miamija Zoran Dragić Konec Šport Gogi je tako slavil ob potezi brata

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar drecos
    drecos 21:15 04.avgust 2021.

    beee beee beee