Slovenija
82 ogledov

Tržič bi jih od Ruparja še 80

Pavel Rupar Andraž Sodja
Zloraba položaja. Rupar ostal brez odvetnika, ker ni poravnal obveznosti.

Kranj. Nekdanji tržiški župan Pavel Rupar je pred včerajšnjo obravnavo preštel, da je bil v zadnjih osmih letih zaradi različnih tožb na sodišču že 79-krat. Na okrožnem sodišču bi se proti njemu moralo začeti sojenje zaradi domnevne zlorabe položaja pri poslu z avstrijskim podjetjem Aquaplus leta 2004, vendar je nekdanji župan pred obravnavo ostal brez odvetnika, prišle pa niso niti priče, zato je sodnica Marjeta Dvornik začetek obravnave prestavila.
Vračilo z obrestmi
Rupar tudi za to obtožnico meni, da gre za politični konstrukt, saj je bila vložena pred dobrim letom oziroma pred lanskimi lokalnimi volitvami: “Vabila na sodišče po navadi dobim pred volitvami.” Obtožnica ga bremeni oškodovanja občine za 40 tisoč evrov, ki naj bi jih prejel prek posrednika ob prekinitvi dogovorov z Aquaplusom in naj bi jih namesto v občinski proračun pospravil v žep. Nepravilnosti je ugotovilo tudi računsko sodišče, Občina Tržič pa od Ruparja zahteva vračilo denarja z obrestmi, kar po besedah občinskega odvetnika Zorka Benedičiča skupaj nanese okrog 80 tisoč evrov.

Kot je Rupar pojasnil sodnemu senatu, je Odvetniško družbo Matoz, ki ga je zastopala, prejšnji teden odpoklical, zato je sodišče prosil, naj mu zagovornika dodeli ali pa mu da čas, da si ga sam poišče. Sodnica je Ruparju dala čas do 29. avgusta, sicer se bo obravnava (ker zagovor z odvetnikom v tem primeru ni potreben) nadaljevala.

Komentarjev 1
  • Bitter Swiftysweet 17:31 21.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v GOOGLE tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!