Slovenija
3661 ogledov

Tukaj lahko pogledate, kdo kandidira v vaši občini

volitve Slovenija Profimedia
V nedeljo bo prvi krog lokalnih volitev. Veste, kdo se poteguje za županski in svetniški položaj?

V Sloveniji imamo 212 občin, od tega 12 mestnih občin. V nekaterih že vedo, kdo bo županoval v naslednjih štirih letih, saj je v le-teh na seznamu le en kandidat. A tudi v teh občinah se morajo glasovi razporediti še med kandidate za občinske svete in svete krajevnih oziroma četrtnih skupnosti.

Volilna skrinjica, volitve Lokalne volitve Slovenija V boj za župana tudi 82-letnik, koliko pa je star najmlajši kandidat?

V dvanajstih mestnih občinah je skupno 74 kandidatov za županovanje. V celotni Sloveniji je 618 kandidatov za županski stolček. Najstarejši šteje 82, najmlajši 22 let.

Za občinske svete skupno kandidira kar 18.671 ljudi, skoraj vsaj stoti Slovenec. Najstarejši svetniški kandidat šteje 94, najmlajši 18 let.

Za svete krajevnih oziroma četrtnih skupnosti se skupno poteguje 12.280 ljudi. Najstarejši šteje 93, najmlajši 18 let. 

Kdo na različnih nivojih kandidira v vaši občini, si lahko ogledate s klikom na TO POVEZAVO.

V tabeli pod zemljevidom lahko poiščete svojo občino in preverite, kdo vas želi zastopati kot župan ali županja ter kot svetnik ali svetnica. Pripisana je tudi stranka oziroma lista, ki ji kandidat oziroma kandidatka pripadata.

Do vseh podatkov lahko pridete tudi, če na interaktivnem zemljevidu kliknete na ozemlje vaše občine ali občine, iz katere želite preveriti podatke.

volitve Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:33 17.november 2022.

    Kaj naredi zaprisežen levičar, če ima na voljo le dva ekstremno desničarska kandidata na izbiro? Pa kaj vse to kandidira za župane, bože mili. Uboga mala Slo občin pa toliko kot jih v tavelikih državah nimajo. Včasih so bili župani ...prikaži več majhnih občin polprofesionalni, zdaj pa to vse redno zaposleno z velikimi ekipami zadaj. Ah, sej je brez veze, samo razkurjena sem!!!

Sorodne novice