Slovenija
27091 ogledov

Tukaj lahko zapade do 25 centimetrov snega

sneg višina
Od jugovzhoda bo spet pričelo rahlo snežiti. Do jutri popoldan ga lahko ponekod zapade od 15 do 25 centimetrov.

Že v dopoldanskih urah se bo od jugovzhoda razširilo rahko sneženje, ki bo bolj izrazito v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. "Izpostaviti gre predvsem območja Pohorja, Slovenskih Goric, Haloz, Kozjanskega, Gorjanc, Kočevja in Ribnice. Tam lahko močneje sneži," opozarjajo pri Neurje.si. 

"Količina padavin bo sicer majhna, vendar se lahko zaradi zelo nizkih temperatur nabere nekaj več suhega snega kot je to običajno pri višjih temperaturah. Na zgoraj izpostavljenih območjih, v vzhodni Sloveniji, lahko do jutri popoldan zapade od 15 do 25 cm novega snega, drugod po Sloveniji večinoma do največ 10 cm. Sneg bo puhast in suh."

sneg napoved | Avtor: neurje.si neurje.si

Oblačnost in veter zavirata ohlajanje, zato se temperature še niso spustile ekstremno nizko. V sredo, ko bo veter ponehal in se bo postopno zjasnilo, bodo temperature hitreje padale. Sredino in četrtkovo jutro bo tako izrazito hladno. 

Vreme danes povzroča težave na cestah. Najhuje je na primorski avtocesti. 

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • midolina3 12:20 26.februar 2018.

    ja vraga, ali ne bo tega že vendar konec. Po koncu delavne aktivnosti sem se preselil domov iz hladnejših predelov v toplejše, pa vidim, da sem prišel samo iz dežja pod kap.