Slovenija
3951 ogledov

Ukrepali so tudi škofje. To so nova pravila v cerkvah.

Cerkev maša kristjani Profimedia
Slovenski škofje so v skladu z ukrepi vlade za preprečevanje širjenja novega koronavirusa sprejeli odločitev, da je od danes in do preklica obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih. To še posebej velja za cerkve, kapele, pisarne, veroučne in druge prostore, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Razkužila in maske za vse

Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času začasne umiritve epidemije covida-19, ki so stopila v veljavo 1. junija, so od danes nekoliko spremenjena.

Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra, kar pa ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva, so navedli.

Sveto obhajilo samo na roko

Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.

Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke, še piše v spremenjenih navodilih.

dezurni@zurnal24.si

Koronavirus v SLO Zdravje Spet skok novih okužb, viša se število pacientov na intenzivnih oddelkih
 

 
Komentarjev 2
  • ode 18:55 25.junij 2020.

    Treba bo razširiti spovednice in leseno rešetko nadomestiti s steklom. Pa tudi tisto znamenito luknjo v ženskih spovednicah, ki se nahaja malo pod rešetko, zamašiti.

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 17:48 25.junij 2020.

    Čak, a sveta voda in blagoslov ne odganjata korone? :O