Slovenija
68488 ogledov

Umrla "koroška deklica", stara je bila le 16 let

Koroška deklica
1/3
osebni arhiv
Koroška deklica, ki jo je pred več kot desetimi leti iskala vsa Slovenija, je umrla, poročajo Slovenske novice.

Po ločitvi je bila takrat štiriletna deklica dodeljena materi, oče je menil, da jo dedek zlorablja (te domneve so bile ovržene), zato je ni želel izročiti materi in jo je odpeljal proč, deklica je bila več kot leto pogrešana.

Pri skrivanju so pomagali babica ter sodelavci svetovalnica Akcija v kateri sta takrat delala Matic Munc in Natalija Markač, vsi so bili zaradi tega obsojeni, skupaj je bilo obsojenih šest oseb. Oče je bil obsojen, ko punčke še niso našli, nato je ovadil Matica Munca in  Natalijo Markač, saj naj bi po slabem letu skrivanja zahteval, naj se hčerka vrne k mami, a Markač in Munc njegove želje nista upoštevala. 

Matic in Jerneja Munc sta dejanje priznala, Munc je dobil devet mesecev hišnega zapora in triletno prepoved opravljanja poklica, njegova žena pa leto dni zapora, ki jo je odslužila z delom v splošno korist. Markačeva dejanja ni priznala, obsojena je bila na dve leti zapora, na devet mesecev hišnega zapora sta bila obsojena tudi dedek in babica po očetovi strani. 

Leto in pol iskanja

Z materjo sta se tako videli šele po letu in pol, ko so deklico našli v Ljubljani, babica, pri kateri je bila, se je obrnila na policijo. V vmesnem času naj bi bila tudi v tujini.

Koroški deklici očitno ni bilo usojeno dolgo in srečno življenje, saj so šestnajstletno dekle v torek pokopali v Mežici, poročajo Slovenske novice.  Umrla je zaradi hude bolezni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • bobubob 10:07 14.december 2023.

    Nič čudnega - zahvala gre neučinkovitemu delu sodišč in nikakršni strokovnosti CSD. Sicer pa to ni edina posredna žrtev pišmeuharskih volilcev, ki že desetletja podpirajo ta zlagani sistem 'pravne in pravične države' in so osnovni izvor vsega sra*ja, ki se ...prikaži več tule dogaja že (pre)dolgo!

  • Avatar Lion007
    Lion007 08:46 14.december 2023.

    Moje iskreno sožalje. Res uboga deklica. Kar stisne me pri srcu.... Počivaj v miru sončece...

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:49 14.december 2023.

    Ko prebereš tako novico,te dejansko stisne pri srcu. Počivaj v miru.

Sorodne novice