Slovenija
6898 ogledov

Urška Bačovnik Janša še enkrat nastavila ramo

Cepljenje, covid-19 Epa
Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da bi lahko v začetku oktobra odločila o morebitnem poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer za starejše od 16 let. Nekateri Slovenci so medtem tretji odmerek že prejeli.

Žena predsednika vlade, zdravnica Urška Bačovnik Janša, se je še tretjič cepila, je sporočila na twitterju in ob tem dodala še fotografijo.

Tretji odmerek zaenkrat na lastno odgovornost

NIJZ sicer trenutno poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19 priporoča za oskrbovance DSO, za osebe, starejše od 70 let ter za posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost. Kljub temu pa je tretji odmerek dosegljiv tudi vsem ostalim, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19, če tako želijo. Za tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo, od prejšnega odmerka pa naj bi minilo vsaj šest mesecev.

Tretji odmerek cepiva sicer v EU še ni registriran, zato morajo osebe iz skupin, za katere priporočil še ni, ob cepljenju izpolniti posebno izjavo. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) pa zaenkrat priporoča tretji odmerek cepiva proti covidu-19 le za starejše od 65 let in ljudi z večjo nevarnostjo resnega obolenja.

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da bi lahko v začetku oktobra odločila o morebitnem poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer za starejše od 16 let. Obenem naj bi sprejela odločitev o morebitnem dodatnem odmerku cepiva podjetij Pfizer in Moderna pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom in starejših.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 07:46 24.september 2021.

    Z24.si = NOVA24

  • bi_ba 21:41 23.september 2021.

    Na sliki ni Urška. Ona nima take rokice. Pa tudi to "injiciranje" je bolj manekensko kot zaresno. Bolj reklama za cepljenje se mi zdi.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:51 23.september 2021.

    Glede medicinske diplome je pa res čudno da je pri teh letih še vedno specializantka. A je res tako trdobucna!