Slovenija
6749 ogledov

Urška Bačovnik Janša še enkrat nastavila ramo

Cepljenje, covid-19 Epa
Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da bi lahko v začetku oktobra odločila o morebitnem poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer za starejše od 16 let. Nekateri Slovenci so medtem tretji odmerek že prejeli.

Žena predsednika vlade, zdravnica Urška Bačovnik Janša, se je še tretjič cepila, je sporočila na twitterju in ob tem dodala še fotografijo.

Tretji odmerek zaenkrat na lastno odgovornost

NIJZ sicer trenutno poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19 priporoča za oskrbovance DSO, za osebe, starejše od 70 let ter za posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost. Kljub temu pa je tretji odmerek dosegljiv tudi vsem ostalim, ki so opravili osnovno cepljenje proti covid-19, če tako želijo. Za tretji odmerek se uporabi mRNA cepivo, od prejšnega odmerka pa naj bi minilo vsaj šest mesecev.

Tretji odmerek cepiva sicer v EU še ni registriran, zato morajo osebe iz skupin, za katere priporočil še ni, ob cepljenju izpolniti posebno izjavo. Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) pa zaenkrat priporoča tretji odmerek cepiva proti covidu-19 le za starejše od 65 let in ljudi z večjo nevarnostjo resnega obolenja.

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da bi lahko v začetku oktobra odločila o morebitnem poživitvenem odmerku cepiva proti covidu-19 podjetja Pfizer za starejše od 16 let. Obenem naj bi sprejela odločitev o morebitnem dodatnem odmerku cepiva podjetij Pfizer in Moderna pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom in starejših.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • Avatar Leon
  Leon 07:46 24.september 2021.

  Z24.si = NOVA24

 • miller1 07:40 24.september 2021.

  Če pogledaš slike kjer se cepi raja imajo vedno rokavice gor zdravstveni delavci. Ko pa se cepijo raznorazni politiki za PR namene pa so sestre vedno brez rokavic. Malo čudno kajne?

 • bi_ba 21:41 23.september 2021.

  Na sliki ni Urška. Ona nima take rokice. Pa tudi to "injiciranje" je bolj manekensko kot zaresno. Bolj reklama za cepljenje se mi zdi.

Sorodne novice