Slovenija
6456 ogledov

V Kopru velik preobrat: Popović po 16 letih ne bo več župan?

Boris Popovič, predsedniške volitve 2017 Mediaspeed
Vse je že kazalo, da bo Koper dobil novega župana, a se je zapletlo.

V Kopru je najprej vse kazalo, da bo dolgoletnega župana Borisa Popoviča premagal Aleš Bržan. Ob danes oddanih glasov jih je Aleš Bržan zbral 52,29 odstotkov. A ko je volilna komisija preštela še glasove predčasnega glasovanja, se je razlika zmanjšala na 12 glasov. 

V torek ob 12. uri bodo prešteli še glasove, prejete po pošti, in očitno bodo šele ti dokončno pokazali, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri leta.

"Pričakoval sem zmago že v prvem krogu," je po zaprtju volišč dejal Popovič. "Očitno se ni izšlo, imel sem 12 protikandidatov. Kampanja je bila zelo nizka, govorili so samo o mojem karakterju, nič o programu," je dejal. Nekaj pred deseto je priznal poraz. "Koper smo naredili za pravljično mesto, upam, da bo tudi naslednja opcija čuvala naše rezultate in skušala rezultat še izboljšati," je povedal za TV Slovenija. 

Popovič je napovedal, da se bo, v kolikor bo izgubil, vrnil v podjetniške vode. "Iz Kopra smo v 16 letih naredili čudež, mislim, da je večina ponosna na naše mesto," se je po današnjem zaprtju volišč pohvalil z dosedanjim delom. Popovič je bil župan od 19. decembra leta 2002.

Jutri Koprčani spet pod svobodnim soncem

"Če je to to, lahko rečem, da bo za marsikoga jutrijšnji dan kot pod svobodnim soncem. Čakamo do konca in upamo na veselje," pa je za nacionalno televizijo povedal novi župan Kopra Aleš Bržan. 

Boris Popovič Tesno Slovenija Popovič izgublja: "V kampaniji so govorili samo o mojem karakterju"

V 30-članskem mestnem svetu je 13 sedežev pripadlo Popovičevi KJN - Koper je naš, devet Listi Aleša Bržana, dva Levici, dva Oljki, po en sedež pa SDS, listi Naš Kraj - Lista Gašparja Gašparja Mišiča, SD in Civilnemu gibanju Skupaj. Bržanu se torej obeta naporno županovanje. 

Popovič je sicer upal, da bo že v prvem krogu zbral dovolj glasov, pometel s protikandidati in zmagal, a se mu računica ni izšla.

Boris Popovič po referendumu u drugem tiru Presenečenje Slovenija Napoved: ''Popovič bi lahko v drugem krogu celo izgubil'' Novoletna okrasitev Kopra Okrasitev Slovenija Popovič pravi, da bodo imeli lepše lučke kot v Ljubljani

V prvem krogu je zbral 10.858 oziroma 44,58 odstotka glasov, njegov protikandidat Bržan pa 7,414 oz. 30,44 odstotka.

Odkar je Popović prvič zmagal v bitki za župana Kopra, Koprčani do letos niso imeli drugega kroga volitev.

Lokalne volitve Rezultati Slovenija To so župani in županje, ki so bili izvoljeni v drugem krogu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.