Slovenija
2544 ogledov

V Mariboru od ponedeljka manj avtobusov

Marprom Maribor info mariborinfo.com
Vozila Marproma bodo od naslednjega tedna vozila s prilagojenim voznim redom.

Marprom bo zaradi vse večjih težav z odsotnostjo voznikov zaradi karanten in izolacij, povezanih s covidom-19, v mariborskem mestnem potniškem prometu od ponedeljka začasno vozil po prilagojenih voznih redih. Kot so sporočili iz podjetja, bodo ti predstavljali kombinacijo počitniških voznih redov z okrepljenimi prevozi na določenih linijah.

Med drugim bo na linijah 7 (Kamnica/Rošpoh) in 13 (Črnogorska) k počitniškemu režimu dodan po en avtobus v času jutranje in popoldanske konice, na liniji 15 (Bresternica/Košaški dol) pa en avtobus med popoldansko konico.

Na linijah 9 (Zrkovci/Dogoše), 10 (Malečnik/Metava), 20 (Grušova) in 151 (Gaj nad Mariborom) bodo avtobusi ohranili polne vozne rede, na vseh ostalih mestnih linijah pa bodo od ponedeljka vozili po počitniških voznih redih. Medtem bo prevoz na integriranih šolskih linijah potekal nemoteno.

Prilagojeni vozni redi bodo veljali, dokler ne bodo zagotovili zadostnega števila voznikov za vsakodnevni izvoz avtobusov v celotnem obsegu, česar trenutno glede na dejstvo, da trenutno delež odsotnih že presega 20 odstotkov, in glede na zakonsko določene počitke, ne zmorejo.

V Marpromu, ki je sicer del mariborskega javnega holdinga, uporabnike naprošajo za razumevanje in zagotavljajo, da so prilagojene vozne rede sestavili tako, da bi ti kar najmanj prizadeli potnike.

Prav tako glede na trenutne visoke številke okuženih vse tudi pozivajo, da pri prevozih upoštevajo vse zaščitne ukrepe, in sicer pogoje PCT, obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, uporabo samo neoznačenih sedežev in ohranjanje najmanj enega metra medsebojne razdalje na stojiščih.

Marprom Maribor avtobus | Avtor: mariborinfo.com mariborinfo.com

Piran Obvoznica Slovenija To bo sprostilo zastoje na Obali
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.