Slovenija
29 ogledov

V Novi Gorici že ob 7-ih zjutraj 11 stopinj Celzija

Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos
Sonce bo danes potrebno iskati predvsem na Primorskem, kjer bodo temperature ob šibki burji segle do 16 stopinj Celzija. V Biljah pri Novi Gorici so že ob 7. uri zjutraj izmerili temperaturo 11 stopinj Celzija. Sončno bo tudi v visokogorju.

Sobota bo jasna tudi v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu, burja bo slabela. Drugod po Sloveniji bo oblačno ali megleno. Zgornja meja nizke oblačnosti bo sprva na nadmorski višini okoli 1700 m, sprva se lahko pojavlja še ena plast nekoliko višje, čez dan pa se bo zgornja meja postopno spuščala.

Na 1.500 metrih 15 centimetrov snega

Temperatura na 1500 m bo okoli 1, na 2500 m pa okoli 0 stopinj C. V gorah je zadnje dni večkrat snežilo. V visokogorju je zapadlo do okoli 50 cm snega, nižje, na nadmorski višini 1500 m pa večinoma okoli 15 cm. Več snega je v Julijskih Alpah kot drugod po naših gorah. Snežilo je na večinoma kopno podlago. Splošna nevarnost plazov je majhna, tj. 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici, piše na spletni strani Agencije republike Slovenije za okolje (ARSO).

V nedeljo bo deloma sončno, po nižinah v notranjosti bo sprva megla ali nizka oblačnost. Tudi ponedeljek bo suh, več sonca bo na vzhodu, v torek pa bo v zahodnih krajih možen tudi že dež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.