Slovenija
8324 ogledov

V tem kraju je veter najmočneje pihal

Veter
Pred nami so še vremensko pestri dnevi, v sredo do 15 centimetrov snega.

Agencija za okolje je na Facebooku objavila najvišje izmerjene hitrosti vetra v višjih legah in hribih ter v dolinah. 

"Napovedi so se uresničile, najvišje hitrosti vetra so bile izmerjene v višjih legah in hribih, in sicer na Nanosu 103, na Voglu 105, na Kumu 107, na Krvavcu 111, na Slavniku 115, na Rogli 127, na Uršlji Gori 134 ter na Ratitovcu 147 km/h," so zapisali pri Arso. "Čez 100 km/h so bili tudi sunki vetra na Trojanah-Limovce (108 km/h) ter v Bovcu (143 km/h)."

Po nižinah so bili najvišji sunki vetra po podatkih Arso izmerjeni na Vrhniki 74, v Godnjem 75, na Letališču Maribor 78, v Kočevju 81, na Letališču Portorož 82, v Postojni 83, v Ljubljani 85, na Letališču Cerklje 90 in v Novi Gorici 94 km/h.

Veter Kaj nas čaka? Slovenija Brane Gregorčič razlaga, zakaj tako burno vremensko dogajanje

Močan jugozahodni veter je dopoldne le začel postopno slabeti, a pred nami so še vremensko pestri dnevi. "Največ težav bodo v prihodnjih dneh predvidoma povzročale padavine, saj imajo reke večinoma velike pretoke, nekatere pa se že razlivajo in poplavljajo," so zapisali pri Arso. 

Meja sneženja se bo spuščala

Danes popoldne bo občasno še deževalo, meja sneženja se bo postopno spuščala in se bo do večera spustila do okoli 1000 m nadmorske višine. "Padavine se bodo v noči na sredo nekoliko okrepile, meja sneženja pa se bo v večjem delu Slovenije spustila do nižin," pišejo pri Arso. "Zapadlo bo od 0 do 10, v višjih legah pa okoli 15 cm snega."

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

Zima Vreme Slovenija Uau, kakšno temperaturno nihanje Zima Vreme Slovenija Kakšna temperaturna razlika, za 40 stopinj Celzija!

Padavine bodo v sredo čez dan prehodno ponehale in se ponovno začele pojavljati predvsem na zahodu, jugu in v osrednjemu delu države v četrtek. "Po nižinah bo deževalo, meja sneženja pa se bo postopno spet dvigala," pišejo pri Arso. 

Tudi petek bo deževen, meja sneženja bo večinoma med 900 in 1300 m nadmorske višine. V noči na soboto se bo meja sneženja ponovno spuščala. V soboto bodo padavine ponehale, ob koncu padavin bo ponekod po nižinah dež prešel v sneg. Nato nas predvidoma čaka nekaj dni suhega vremena.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.