Slovenija
35 ogledov

Varuhinja o Jankoviću

Lista Zorana Jankovića Žurnal24 main
Otrokove pravice. Ombudsmanka bo predvidoma prihodnji teden odločala o sporni fotografiji.

Brez dovoljenja. "O ukrepanju varuha v primeru objave fotografije otrok in gospoda Jankovića, ki naj bi bila objavljena brez soglasja staršev, bo kolegij varuhinje odločal po vrnitvi namestnika Toneta Dolčiča iz tujine, predvidoma naslednji teden."

Takšen odgovor smo dobili iz urada varuhinje človekovih pravic. Vprašali smo jih, kako bodo ukrepali po razkritju v torkovem Žurnalu24. Poročali smo namreč, da je Lista Zorana Jankovića v svojem predvolilnem časopisu Bolje objavila arhivsko fotografijo ljubljanskega župana na obisku v ljubljanski osnovni šoli Koseze. Na fotografiji se razločno vidijo obrazi otrok.

V Jankovićevem štabu so priznali, da dovoljenja staršev za fotografiranje nimajo, in dodali, da je bila fotografija posneta v dokumentarne namene, za takšne posnetke pa ne iščejo dovoljenja staršev.

Namestnik varuhinje Jernej Rovšek je za včerajšnji Žurnal24 povedal, da je ključno, ali so starši dali dovoljenje tudi za objavo fotografije v predvolilne namene. Če tega niso storili, bi bila objava lahko kršitev otrokovih pravic.

Komentarjev 3
  • Votko 10:28 30.november 2011.

    Slovenci smo dovolj pametni, da ne bomo nasedli tej KučanovskoJankovićinskomafikomunistični propagandi in ne bomo dovolili da kriminalci iz foruma21 prevzamejo državo.Enkrat smo že rekli ne tej jugobandi, ki je garant samo za nadaljno zatiranje in izkoriščanje Slovenskega naroda pod taktirko ...prikaži več jugokriminalcev in rdeče mafije.

  • Dixon 09:00 30.november 2011.

    Balkanović Opanko zagovarja interdiskontinentalni interes, kar pomeni, poberi denar Sloveniji in ga naloži v davčne oaze!

  • privat 06:54 30.november 2011.

    raje naj otroci dobijo neke otroške pravice ,ne pa ss režime po šolah! govorimo še vedno o osnovnih pravicah otrok?? Sploh ne...